Ook onderweg blijf je gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws dichtbij huis.
Ook onderweg blijf je gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws dichtbij huis. Rinus van Denderen

De Stad Amersfoort lanceert gratis app: overal als eerste het laatste lokale nieuws

19 november 2022 om 11:00 Zakelijk

AMERSFOORT De Stad Amersfoort lanceert een nieuwe app. Daarmee blijft iedereen via de mobiele telefoon, iPad of tablet nóg beter op de hoogte van het laatste nieuws uit de Keistad. De app is vanaf nu gratis te downloaden bij de Applestore of Google Play.

Eén klik op je telefoon of tablet op het icoontje van De Stad Amersfoort en je zit midden in het nieuws van het moment. Na maandenlange voorbereiding is de nieuwsapp sinds kort voor iedereen gratis te downloaden. Uiteraard altijd de meest actuele nieuwsberichten, maar de krant is er ook in te zien als e-paper. Daarnaast zijn onze premiumartikelen, exclusief voor abonnees, altijd dichtbij en eenvoudig te lezen.

De nieuwsapp stond al lange tijd hoog op het wensenlijstje van uitgever BDU Media, uw lokale redactie én het verkoopteam. ,,We willen de duizenden online lezers per dag graag iets extra’s bieden. Onze website blijft natuurlijk in de lucht, maar met de app hopen we online nog dichter bij onze lezers te komen’’, legt redacteur Bart Belterman uit.

PREMIUM De stroom aan actuele nieuwsberichten die de redactie gedurende de dag publiceert, vormt het hart van de nieuwe app. Korte nieuwsberichten over branden, ongevallen en algemene persberichten zijn voor iedereen toegankelijk. Abonnees krijgen toegang tot alle (premium) nieuwsverhalen en interviews. Premiumabonnees kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en het wachtwoord dat ze ook voor de website gebruiken.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Weet jij wat er speelt bij je om de hoek? - Foto: Jeroen Meines

DIGITALE KRANT Een ander belangrijk onderdeel van de app is de digitale krant, de online weergave van de papieren editie. Wie de huis-aan-huis editie gemist een week gemist heeft, kan deze eenvoudig en volledig teruglezen op mobiele apparaten.
Bezorgklachten over huis-aan-huis editie, ontvangen we bij voorkeur via bezorging@bdu.nl, uiteraard met adresgegevens. (Een overzicht van afhaalpunten in de stad is hier te vinden en digitaal een klacht indienen kan hier.)

AGENDA Naast nieuws en achtergronden beschikt de app ook over een agenda, die een overzicht biedt van evenementen en andere activiteiten in de regio. Lokale uitjes, activiteiten en open dagen kunnen door verenigingen en andere instellingen eenvoudig worden ingediend. Met de knop ‘Deel je nieuws’ op www.destadamersfoort.nl kunnen lezers zelf publiciteit genereren. Alle ingediende agenda-items en Deel je nieuws-bijdragen, komen wekelijks in aanmerking op een plek in onze papieren editie

TIPS De app is de laatste weken al volop getest door medewerkers van De Stad Amersfoort en een selectie van lezers. Maar de redactie is uiteraard ook erg benieuwd naar de ervaringen van lezers. ,,Tips en opmerkingen ontvangen we graag via stad.amersfoort@bdu.nl. Die kunnen we gebruiken om de app beter te maken.’’

Download de app gratis voor zowel Android- als IOS-besturingssystemen door onderstaande code te scannen of klik hier:


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie