Frederike de Groot en Wim Boekema runnen samen de alcoholvrije slijterij Nix & Nix.
Frederike de Groot en Wim Boekema runnen samen de alcoholvrije slijterij Nix & Nix. Eigen foto

Alcoholvrije slijterij opent in Amersfoort

31 augustus 2022 om 10:30 Zakelijk

AMERSFOORT ’s Avonds een drankje te veel nemen en de volgende ochtend minder scherp zijn. Dat minder fijn voelen is ook voor Wim Boekema (42) herkenbaar. Om na een feestje de volgende dag te kunnen sporten of wat met zijn jonge kinderen te ondernemen zonder ‘brak’ te zijn, zocht hij naar een alcoholvrij alternatief. Zo ontstond Nix & Nix, de eerste alcoholvrije slijterij van Nederland. Eind september opent Nix & Nix ook een winkel in het centrum van Amersfoort.

„Ik wilde meer uit mijn dag halen na een feestje en was ook op zoek naar een concept om een eigen bedrijf te beginnen. In mijn zoektocht vond ik een alcoholvrije gin uit Zuid Afrika en gemixt met tonic kun je dan met een mooi en lekker glas in je hand op een feestje staan. Zo ontdekte ik ook kwalitatieve alcoholvrije wijnen die inmiddels worden gemaakt en whisky’s zonder alcohol. Deze ‘sterke’ dranken verkopen we via onze webshop www.nixennix.com. Omdat veel mensen niet van het bestaan weten van deze dranken, zijn we in juli 2021 De Eerste Alcoholvrije Slijterij van Nederland gestart in Haarlem. Dat gaf ons enorm veel aandacht, voor vele geïnteresseerden was het een nieuwe smaakontdekking. Mensen kwamen binnen en wisten niet dat dit bestond. We hebben tijdens de feestdagen enkele pop-up-stores geopend, met een blijvend concept in Heerhugowaard.”

Boekema is bedenker van het retail concept, dat hij samen met Frederike de Groot verder heeft uitgebouwd. Half september gaat Nix & Nix open in Amsterdam en later dit jaar wordt er een alcoholvrije slijterij in Tilburg geopend.

KEUZE UIT MEER DAN TWEEHONDERD DRANKEN Eind september komt er ook een filiaal in het centrum van Amersfoort aan de Utrechtsestraat 47. „We hebben meer dan 200 verschillende alcoholvrije dranken. Omdat veel smaken nieuw zijn, kunnen mensen bij binnenkomst proeven. We laten ze bijvoorbeeld een alcoholvrije- gin tonic proeven of wijn. Daarnaast hebben we allerlei nieuwe dranken zoals Elixirs. Dit zijn dranken gemaakt uit kruidenextracten, zoals valeriaan of natuurlijke cafeïne, die zorgen voor een nieuwe smaakbeleving. Ons doel is echt inspireren met kwalitatieve alcoholvrije dranken. Waar alcoholvrij vroeger het imago had van suf en niet lekker, is er de afgelopen jaren veel veranderd. Het is lekker, gezond, verrassend en leuk. Het is een ontdekkingsreis voor de zintuigen. Daarom helpen we ook steeds meer horeca zaken met het inrichten van hun alcoholvrije selectie. Bestellen via de webshop blijft ook mogelijk.’’

PERSONEEL GEZOCHT Boekema is nog bezig met de werving van personeel voor Nix & Nix Amersfoort. „Lijkt het jou leuk om bij ons te komen werken? We kunnen nog meer enthousiaste mensen gebruiken.”

Door Marco Jansen

Kijk voor meer informatie op: www.nixennix.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie