Marcel Goemaat biedt ook elektrische rijders alle service.
Marcel Goemaat biedt ook elektrische rijders alle service. Kayphoto4U_2015

Actieradius achilleshiel voor elektrisch rijden

Zakelijk

AMERSFOORT Om te laden is het soms even zoeken, maar Nederland doet het helemaal niet slecht als het gaat om het aantal laadpunten voor elektrische auto’s. Toch is de actieradius de achilleshiel voor elektrisch rijden. Onderhoud moet daarom ook bij een elektrische auto niet onderschat worden en zeker niet worden uitgesteld.

Of het nu gaat om elektrisch, gas, benzine of diesel, het onderhoud voor ieder type auto heeft specifieke aandacht nodig. „Het is ook een soort gewoonte. We weten wel dat brandstofmotoren onderhoud nodig hebben en de elektrische auto heeft de reputatie dat daar nauwelijks onderhoud aan hoeft te gebeuren”, legt Marcel Goemaat uit. Hij merkt het dagelijks uit de reacties van autobezitters. De eigenaar van Vakgarage Isselt is in alle opzichten servicegericht. „Het is natuurlijk waar dat een elektrische motor technisch echt anders werkt en daardoor een andere levensduur heeft. Vergelijk het maar met een wasmachinemotor. Ook elektrisch en die maakt ook heel wat bedrijfsuren. Toch hoeft ook daar weinig aan gesleuteld te worden.“

AIRCO „Het gaat om je actieradius”, legt Goemaat uit. „Daarin is het batterijpakket van belang, maar ook de weerstand die de auto heeft. En dan komen er details om de hoek kijken die door een goede monteur met zorg en vakmanschap moeten worden afgehandeld.”

Het gebruik van je airco is van invloed op de hoeveelheid energiegebruik in de auto

Als je onbezorgd auto rijdt, sta je er niet bij stil dat soms kleine onopvallende zaken aan het voertuig zulke grote effecten kunnen hebben. „Het gebruik van je airco is van invloed op de hoeveelheid energiegebruik in de auto. Heb je die aanstaan, dan kost dat natuurlijk stroom. Daarom is het écht van belang dat je airco en het hele klimaatsysteem van de auto optimaal werkt. Periodiek onderhoud daaraan is werk voor ons als vakspecialisten. We hebben er de apparatuur en gereedschappen en vanzelfsprekend de kennis voor in huis.”

Het groene rijden is voor elektrische auto’s één van de belangrijkste bestaansredenen. Vandaar dat Vakgarage Isselt het onderhoud en de service uitvoert met het programma GroenGedaan! „Onze Vakgaragespecialisten werken met dat keurmerk waardoor minder energie en materialen worden gebruikt. We staan met het GroenGedaan! keurmerk borg voor een milieuvriendelijke manier van onderhoud, reparatie of herstel van alle auto’s.”

SOEPEL De actieradius van een auto wordt ook beïnvloed door een goede bandenspanning en soepel lopende remmen. Goemaat legt uit: „Het gaat om weerstand. Is je bandenspanning niet passend bij het type band en gewicht en omvang van de auto, dan slijten je banden harder. Maar het kost ook meer energie, want een verkeerde bandenspanning levert een hogere weerstand op. Regelmatige controle van je bandenspanning is daarom belangrijk. Vanzelfsprekend hoort dat bij ons tot de standaardcontrole.“

Die beïnvloeding geldt ook voor remmen die aanlopen. „Je hebt dat eigenlijk zelf als autorijder nooit in de gaten. Remmen kunnen wel iets aanlopen, maar als dat veel is dan wordt het energieverbruik van de motor hoger. Natuurlijk geldt dat ook voor benzine- en andere brandstofmotoren. Maar met het opladen van de elektrische auto kan dit voor een verminderde actieradius echt van belang zijn.” 

We kunnen alle merken met hetzelfde gemak onderhoud geven

SCHEMA Onderhoud van alle merken is voor Vakgarage Isselt een vanzelfsprekendheid. „In onze organisatie is veel aandacht voor kennis en techniek. We kunnen alle merken met hetzelfde gemak onderhoud geven. Of dat nu een diesel, gas, benzine, aardgas of elektrische auto is.” Toch is er dus wel een flink verschil in het onderhoudsschema. „Dat klopt, maar regelmatig onderhoud is voor elke auto belangrijk. En juist elektrische auto’s vragen wel om een schema van onderhoud. Het zorgt ervoor dat je kan vertrouwen op je vervoer. Daarom houden wij met goed onderhoud je mobiliteit betrouwbaar.”

BEZIT Private Lease is inmiddels geen onbekende manier meer voor het gebruik van een auto. Bij Vakgarage Isselt ziet men hier dan ook een toename. De optimale inzet van een auto sluit met private lease perfect aan bij een groene voetafdruk van, vooral ook, elektrische auto’s. Goemaat: „Private Lease is gebruik en in feite geen bezit van een auto. Het zorgt er ook voor dat een auto zo maximaal mogelijk en in de beste conditie wordt gebruikt. Het bespaart ook energie als je met de nieuwste techniek auto rijdt.”

Het GroenGedaan! keurmerk van Vakgarage werkt ook hierin door. „We kunnen altijd samen kijken of private lease een goede oplossing is voor jou situatie”, vult Goemaat aan. „We kennen onze klant. Ook voor deze oplossingen. Daar ligt onze kracht, omdat we persoonlijk helpen. En service geven bij alles als het om je mobiliteit gaat.“

Informatie: Vakgarage Isselt, Radonweg 20, 3812 RL Amersfoort, info@vakgarage-isselt.nl. Tel. 033-4637470.

Door Arnoud J Spaaij

advertentie
advertentie