,,In Nederland zijn er ruim 300.000 mensen met een visuele beperking waarvan 85 procent vijftig jaar of ouder is."
,,In Nederland zijn er ruim 300.000 mensen met een visuele beperking waarvan 85 procent vijftig jaar of ouder is." Optiek Verkerk
De Specialist

‘Het belang van goed kunnen zien’

Zakelijk

,,Een vergrijzende populatie brengt toenemende zorgkosten met zich mee. Veranderingen in het zicht komen steeds vaker voor. Goed zicht is belangrijk! Zonder dat je je ervan bewust bent, kunnen de ogen veranderen. Daarom verdienen ze ook het beste.

Zien is een belangrijk zintuig. In Nederland zijn er ruim 300.000 mensen met een visuele beperking waarvan 85 procent vijftig jaar of ouder is. Door regelmatige controles en vroegtijdige signalering kan meer dan vijftig procent van het zichtverlies worden voorkomen! Regelmatig een vrijblijvende preventieve oogmeting draagt bij aan optimaal kijkcomfort en zorgt voor het wegnemen van eventuele twijfels. Het kan juist ook aanleiding zijn om verder te kijken en vroegtijdige oogproblemen op te sporen, te corrigeren, behandelen en/of eventueel te verwijzen naar de oogarts. 

LEEFTIJDSGEBONDEN AANDOENING Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de meest voorkomende erfelijke oogaandoening in Nederland. Daarnaast behoren staar, glaucoom, diabetische retinopathie en bijziendheid ook tot de veel voorkomende oogaandoeningen. Bij Optiek Verkerk wordt er tijdens iedere meting optimaal aandacht geschonken aan de ogen en hebben wij de tools om de gezondheid van het oog te beoordelen. Naast andere verouderingsprocessen in het lichaam, vindt dit proces ook plaats in het oog. Naarmate we ouder worden, wordt de ooglens troebel. De ooglens bevindt zich achter de pupil en de iris en zorgt voor het scherpstellen van het beeld. Het vertroebelen van de ooglens zorgt voor een vermindering in het zicht. Er kunnen klachten zijn zoals wazig zicht, kringen en stralen rondom lichtbronnen, kleuren die minder helder zijn, vermindering in contrast, of juist erg last hebben van fel licht. Aan de hand van de oogmeting en verder onderzoek kunnen we beoordelen of de ooglens helder is en of er eventueel sprake is van staar.

VOEDING Wat kun je zelf doen om je ogen gezond te houden? Gezonde voeding helpt om de veelvoorkomende oogaandoening leeftijdsgebonden maculadegeneratie met bijna de helft te verminderen! Het risico hierop wordt verlaagd door essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen door middel van veel groente, fruit en vis. Roken zorgt voor het versnellen van het verouderingsproces in het oog. In tabak zitten schadelijke stoffen die een slechte invloed hebben op de gezondheid van het oog.  

UV LICHT Daarnaast is het beschermen van de ogen ook erg belangrijk. Uv-licht heeft een schadelijk effect op de ogen en kan bij langdurige blootstelling permanente schade aanrichten. Een goede zonnebril is dus ook van belang! Slechts drie procent van de Nederlanders zegt alle alarmsignalen te kennen die wijzen op een oogaandoening. Twijfel je? Of ben je benieuwd hoe het is gesteld met de gezondheid van jouw ogen? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak bij Optiek Verkerk en laat je adviseren.”

Optiek Verkerk Amersfoort
Kamp 78-80
0334721719
www.optiekverkerk.nl

advertentie