The Blueberry Kitchen aan de Wiekenweg richt zich op catering en de webshop.
The Blueberry Kitchen aan de Wiekenweg richt zich op catering en de webshop. The Blueberry

The Blueberry breidt uit met cateringkeuken

Zakelijk

AMERSFOORT The Blueberry verzorgt al sinds 2016 in Amersfoort ‘all-day’ ontbijtjes, lunch in Amerikaanse stijl, sandwiches, huisgemaakte milkshakes en zelfgemaakte zoete lekkernijen aan de Hof 21. Daar voegt het bedrijf nu The Blueberry Kitchen aan toe onder de bestaande kantoorlocatie op het nieuwe industrieterrein op de Wiekenweg.

Naast het maken van zoete lekkernijen, kunnen klanten bij The Blueberry Kitchen terecht voor catering voor bedrijven, maar ook gewoon voor thuis. Bijvoorbeeld een bijzondere lunch of ontbijt in Amerikaanse stijl.

In de eerste coronalockdown besloot het team om onder andere zoete post te gaan verzenden, in de vorm van Blueberry Boxen. Met deze brievenbuspakketjes kon heel Nederland kennismaken met hun lekkernijen. Deze boxen liepen al snel behoorlijk goed, en ook de verkoop via de gewone webshop nam toe. Toen The Blueberry weer gewoon open ging voor gasten, werd ruimte voor de boxen te klein, in combinatie met het restaurant weer in bedrijf. 

Vorig jaar huurden ze met die reden een ruim pand in Amersfoort Vathorst, maar een tweede lockdown maakte dit toch wat te spannend om de uitbreiding definitief aan te gaan. In plaats daarvan is nu alsnog besloten om op de Wiekenweg de benedenverdieping om te bouwen tot cateringkeuken om te kunnen produceren voor de webshop en te experimenteren met nieuwe recepturen.

Mondriaan 150 jaar
In het kader van Mondriaan 150 jaar maakt het bedrijf in The Blueberry Kitchen momenteel The Boogie Woogie Brownie. Mondriaan is namelijk net als The Blueberry verbonden aan zowel Amersfoort als New York. New York was immers de plek waar hij overleed in 1944. Hij werkte op dat moment aan het kunstwerk Victory Boogie Woogie, wat hij helaas nooit heeft kunnen afmaken.

Bestellen en meer informatie via: www.theblueberrykitchen.nl.

Creativiteit in de coronaperiode leidde onder meer tot de huidige uitbreiding aan de Wiekenweg.
advertentie