'Je kunt aan de drukte ontvluchten door je te omgeven met producten die in alles rust, orde en overzicht ademen.'
'Je kunt aan de drukte ontvluchten door je te omgeven met producten die in alles rust, orde en overzicht ademen.' Woonwarenhuis Nijhof
Ondernemer in beeld

Woonwarenhuis Nijhof: ‘Een oase van rust en authenticiteit met Northern Calm’

Zakelijk

REGIO Het leven kan hectisch zijn. In deze tijd wordt er veel van ons verwacht en we gaan steeds sneller. Daardoor groeit de behoefte om ons terug te kunnen trekken in een omgeving die rustig en overzichtelijk is. De trend Northern Calm speelt daarop in. Met Mariska Bosman, Evita Koelewijn en Hille Beekhuis van Woonwarenhuis Nijhof in Baarn spraken we over de trend die staat voor rust, comfort en authenticiteit.

,,Je kunt aan de drukte ontvluchten door je te omgeven met producten die in alles rust, orde en overzicht ademen. De Northern Calm trend straalt weinig signalen uit en creëert een veilige omgeving die je omarmt. Daarin is het een reactie op de hectiek van alledag”, vertelt Hille.

(artikel gaat verder onder de afbeelding).


‘De Northern Calm trend is afkomstig van de Wabi Sabi stijl.’ - Foto: Woonwarenhuis Nijhof

IMPERFECTIE OMARMEN ,,De Northern Calm trend is afkomstig van de Wabi Sabi stijl”, legt Mariska uit. Deze stijl staat voor het omarmen van imperfectie en van iets wat niet af is. Dat zie je terug in producten die handgemaakt zijn en een kras of deuk hebben opgelopen. ,,De vazen van het Belgische designmerk Serax zijn daarvan een voorbeeld. Ze bevatten nog naden of zijn erg ruw. Dat onafgewerkte geeft ze een ziel en meer zeggingskracht. De Northern Calm trend straalt rust uit, maar de Wabi Sabi-invloeden voegt er spanning en leven aan toe”, vult Hille aan.

Op een rustige manier worden de natuurlijke materialen met elkaar gecombineerd

INVLOEDEN UIT JAPAN EN SCANDINAVIË In deze trend zie je de Japandi-stijl sterk terugkomen: een combinatie van de Japanse en Scandinavische stijl. ,,De producten proberen signalen weg te nemen, door te zijn wat ze zijn. Het heeft geen toeters en bellen, want dat verstoort”, vertelt Hille. ,,De producten spreken voor zich, zijn authentiek en hebben niet meer nodig. Daardoor zijn ze vrij basic”, legt Mariska uit. ,,Het gevoel voor rituelen van Japanners wordt gemengd met de rustige leefstijl en het minimalistische design van Scandinavië”, vult Hille aan.

EEN GEORDENDE KALMTE In een interieur dat volgens de Northern Calm trend is ingericht, zal je geen organische vormen terugzien. ,,Decoratie wordt er ook niet scheef neergezet: het is geordend en voorzien van strakke, rechte belijningen. Wordt er een ronde vorm gebruikt, dan is die strak gekaderd. Daardoor blijft het kalmte uitstralen”, vertelt Evita.

(artikel gaat verder onder de afbeelding).


‘De producten spreken voor zich, zijn authentiek en hebben niet meer nodig.’ - Foto: Woonwarenhuis Nijhof

NATUURLIJK MATERIALEN EN KLEUREN Er wordt bewust nagedacht over het materiaal- en kleurgebruik. Meubel- en decoratiestukken worden gemaakt van natuurlijke materialen, zoals linnen, leer, katoen, hout en marmer. Je ziet veel ribstoffen, wat een authentieke en geleefde uitstraling heeft.

De producten zijn van zichzelf al zo mooi dat het niet nodig is om ze af te stijlen met allerlei decoratie

Deze materialen hebben zachte en natuurlijke kleuren, zoals bruin en beige. Hier en daar wordt gebruikgemaakt van de kleuren groen en geel, maar dan in een lichte pasteltint. Als voorbeeld bestaan de collecties van het duurzame merk Urban Nature Culture veelal uit een combinatie van deze natuurlijke materialen, aardetinten en lichte pastelkleuren.

NORTHERN CALM IN JE INTERIEUR Op een rustige manier worden de natuurlijke materialen met elkaar gecombineerd: een leren stoel staat naast een bank van ribstof. Daarop ligt een kussen met een groene, linnen sloop. De vloer is van kurk en aan de muur hangt een onbewerkte houten plank. De producten zijn van zichzelf al zo mooi dat het niet nodig is om ze af te stijlen met allerlei decoratie. Bij de producten van het Deense merk Bolia is dit sterk terug te zien, doordat ze geïnspireerd worden door de natuur. Ze gebruiken de rustige kleuren van de seizoenen en duurzame, natuurlijke materialen.

,,Northern Calm is een toegankelijke en geliefde stijl. Het is makkelijk te combineren met een andere stijl en kleuren. Dat maakt het een mooie basis”, sluit Mariska af.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Woonwarenhuis Nijhof. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-12121395 m.rodenburg@bdu.nl) of Linde Meijerink (0342-494258 l.meijerink@bdu.nl).


Minervaweg 3
3741 GR Baarn
tel.035-5486111
www.nijhofbaarn.nl
Openingstijden en meer informatie hier.

advertentie