Jelte (l) en Jack: ,,Voor sporters, klussers of dierenliefhebbers, voor iedereen is er een leuk ornament te vinden.”
Jelte (l) en Jack: ,,Voor sporters, klussers of dierenliefhebbers, voor iedereen is er een leuk ornament te vinden.” Jari Jonas van Consigo
Ondernemer in beeld

‘Geen kerstbal maar kerstornament’

24 november 2021 om 10:00 Zakelijk

LEUSDEN/AMERSFOORT Enthousiaste reacties van bezoekers als ze de drempel overstappen bij de kerstwinkel van bloemstylist Jack Mensinga in Leusden. Bijna alle muren zijn volledig in beslag genomen door meer dan vijfhonderd verschillende kerstornamenten. Samen met Jelte Paap heeft Mensinga een container vol met zelf ontworpen glazen kerstornamenten laten verschepen naar zijn winkel.  

,,De dozen openen en alle kerstornamenten zien met jouw private label is fantastisch. Het hele proces doorlopen voelde een beetje als Pippi Langkous”, geeft een enthousiaste Mensinga aan. ,,Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan. Bij alles denk je, vindt de klant het wel leuk? Als je dan de enthousiaste kreten hoort dan weet je dat het goed is.”

XXL VERKOOP ,,Het idee kwam vorig jaar toen wij op beurzen de kerstballen zagen. Eigenlijk wilden we zelf zeggenschap over vormen, kwaliteit en prijs en de enige optie was het zelf laten produceren. Vorig jaar hadden we een sample test en dat verkocht echt als een malle. Dit jaar gingen we dus voor een XXL verkoop. Doordat er duizenden ornamenten in de container zaten, kunnen wij ook als groothandel dienen. Zo zijn onze ornamenten door heel het land te verkrijgen; van Hippolytushoef en Bloemendaal tot aan Venlo. Het leuke is dat zo’n ondernemer dan voor een paar items komt, maar bij het zien van al deze ornamenten zo enthousiast wordt en dan met veel meer weer weggaat.”

LEUSDENSE GEURLIJN Een ander plan dat goed uitpakte is de Leusdense geurlijn. ,,Wij wilden graag echt Leusdense geuren en hebben daar ‘een neus’ voor in de arm genomen. De geur Den Treek is stoer en Lockhorst, met de gele lissen langs de beek, is juist weer wat zoetig.” Princenhof en de Leusderheide zijn de andere geuren. ,,Het wordt vaak verkocht als echt Leusdens cadeautje. Mensen vinden het leuk om een streekproduct cadeau te geven. Ook bij diverse ondernemers staat de Leusdense handzeep bij de kraan. Voor het nieuwe pand van AFAS is zelfs een nieuwe geurlijn bedacht. De Inspiratielaan, en deze is ook echt alleen voor AFAS.”

HOLLANDS BESTE BLOEMSTYLIST Corona zorgde ook bij deze ondernemers voor aanpassingen. ,,Wat het ons geleerd heeft is dat niets vanzelfsprekend is. Je moet voor alles werken. Gelukkig vormen Jelte en ik een gouden combi. Bloemen zijn onze core business, maar overal moet je energie in stoppen anders zak je weg. Je kan niet blijven teren op het succes van deelname aan het SBS6 programma Hollands beste bloemstylist. Het mooie is dat mensen anders naar bloemen zijn gaan kijken in de laatste jaren. De creativiteit wordt meer gewaardeerd. Wij durven net iets meer dan het gemiddelde en leveren daarmee een eigen unieke stijl af. Dat klanten daarom bij ons komen is mooi.” 

door Mariska Stehouwer

Jack Mensinga Bloemstylist
Hamersveldseweg 10
3833 GP Leusden
T 033 466 69 57
www.jackmensinga.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie