Annemarijn van Dort  van Huidtherapie Stenders & van Dort: ,,We zien de mooiste resultaten als de behandeling in kuurverband van vijf a zes behandelingen wordt gedaan."
Annemarijn van Dort van Huidtherapie Stenders & van Dort: ,,We zien de mooiste resultaten als de behandeling in kuurverband van vijf a zes behandelingen wordt gedaan." prive collectie
De Specialist

Zichtbare huidverbetering; het kan!

Zakelijk

AMERSFOORT ,,Bij de term zichtbare huidverbetering kan ik me voorstellen dat je vraagtekens krijgt. Werkt dit dan echt? Ik vertel je hier graag meer over”, zegt huidspecialist Annemarijn van Dort. 

,,Het aanbod in behandelingen gericht op huidverbetering is bijna niet bij te houden. Er zijn er altijd een paar die opvallend zijn en deze nemen we dan goed onder de loep. We testen ze zelf uit en bij positief resultaat behandelen we een specifieke groep met de mogelijk nieuwe behandeling. Tijdens dit proces maken we foto’s om het resultaat te meten. Het is soms teleurstellend om na verloop van tijd te moeten concluderen dat een behandeling onvoldoende effect geeft. Toch is dit noodzakelijk om volledig achter de behandelingen te staan die aangeboden worden binnen de praktijk. Gedurende dit proces hebben we een aantal mooie behandelingen kunnen selecteren die echt zichtbaar resultaat geven. Een voorbeeld hiervan is de techniek microneedling. Met deze behandeling kunnen we de huidstructuur verbeteren. We zien bijvoorbeeld een heel mooi effect van deze behandeling bij de diepere littekens, denk aan de littekens na acné. Een dieper litteken ontstaat doordat er tijdens de wondgenezing iets mis gaat. Het bijzondere vermogen van de huid om van een wond weer een gezonde huid te maken gaat niet altijd volgens plan. Om een wond te kunnen herstellen loopt de huid vier fasen door. Als deze vier fasen niet in de juiste volgorde of tijdsperiode verlopen, geneest de wond langzamer en minder goed met een litteken tot gevolg.”

MICRONEEDLING? ,,Bij microneedling wordt een vibrerende pen met micro naaldjes over de huid bewogen om zo minuscule gaatjes in de huid te maken. Deze gaatjes zijn met het blote oog niet te zien. Er komt een nieuw, veilig, wondgenezingsproces op gang. Tijdens dit proces komen er meerdere groeifactoren vrij. Deze groeifactoren zijn noodzakelijk voor de aanmaak van nieuwe gezonde huid. Het litteken wordt vernieuwd met nieuwe huid en ligt weer vlak aan het huidoppervlak.” 

INDICATIES ,,Omdat microneedling de groei van de huid stimuleert wordt dit breed ingezet bij huid verbeterende behandelingen. Naast het verminderen van de littekens laat deze techniek ook mooie resultaten zien bij het verminderen van fijne lijntjes, pigment en het algeheel gladder maken van de huidstructuur.”

HUID NA BEHANDELING ,,Na de behandeling is de huid één a twee dagen roder van kleur door de gestimuleerde doorbloeding.
De huid wordt thuis verder behandeld met producten die het herstel van de huid stimuleren. We zien de mooiste resultaten als de behandeling in kuurverband van vijf a zes behandelingen wordt gedaan.”

Huidtherapie Stenders & van Dort
Gezondheidscentrum Liendert
Wiekslag 90 Amersfoort
033-4659899
huidtherapiestendersvandort.nl

advertentie