Afbeelding
Hersenstichting

Amersfoorts bedrijf verzamelt meeste punten met Ommetje-app

9 april 2021 om 09:15 Zakelijk

AMERSFOORT MyWindFall uit Amersfoort is de winnaar van de eerste landelijke Ommetje Bedrijven Challenge 2021. Bijna 24.000 werknemers van in totaal 270 bedrijven gingen afgelopen maand via de Ommetje-app de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk punten bij elkaar te wandelen. Collega’s van MyWindFall verzamelden met elkaar de meeste punten. 

,,Sinds begin dit jaar zijn wij met het team de Ommetje-app gaan gebruiken”, vertelt Jan Ebbes, adviseur informatieveiligheid bij MyWindFall. ,,De challenge was een extra stimulans voor ons om te blijven wandelen en actief te blijven tijdens de werkdag. Het is geweldig om te zien dat iedereen er zo fanatiek mee bezig is en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. We blijven dit zeker stimuleren.”

MEER BEWEGEN Met 567 punten heeft MyWindFall gemiddeld de meeste Ommetje-punten bij elkaar gelopen. Florent en Pink Roccade Ziekenhuizen zijn met 540 en 532 punten in de ranglijst op de tweede en derde plek geëindigd. De challenge is een initiatief van de Hersenstichting en Wandelnet en heeft als doel Nederlanders door de dag heen meer te laten bewegen. Van 1 tot en met  31 maart konden alle bedrijven in Nederland met elkaar strijden in de eerste Ommetje Bedrijven Challenge. Op donderdag 8 april, tijdens de landelijke ‘Wandel tijdens je Werk-dag 2021 werd de winnaar bekend gemaakt.

TEVEEL ZITTEN ,,Heel Nederland zit, en vaak teveel”, zegt hoogleraar neuropsychologie en ambassadeur van de Ommetje-app Erik Scherder. ,,Vooral nu, tijdens de coronacrisis, bewegen mensen weinig, omdat ze aan huis gekluisterd zijn. Dit heeft grote directe- en indirecte gevolgen voor de gezondheid. Dat moet anders. Voldoende beweging verhoogt namelijk de weerstand en creativiteit, vermindert stress en zorgt voor een betere stemming. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van nieuwe hersencellen. Het is dan ook fantastisch om te zien dat zoveel werkgevers hun medewerkers stimuleren om meer te bewegen en hebben meegedaan aan de Ommetje Bedrijven Challenge.”

APP De ommetje-app, die inmiddels 1,2 miljoen keer gedownload is, is een initiatief van de Hersenstichting om mensen meer te laten bewegen gedurende de dag. De app is ontwikkeld samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt de gebruiker na elk ommetje (wandeling) van minimaal 20 minuten, een hersenfeitje. Gebruikers kunnen met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie starten of de uitdaging aangaan tegen de rest van Nederland. 

Over de Hersenstichting
1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. Ze investeert daarom breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen door onderzoek te doen, voorlichting te geven en zich in te zetten voor betere patiëntenzorg, revalidatie en participatie.

Over Wandelnet
Bij wandelen komt meer kijken dan je in eerste instantie denkt; het uitzoeken van mooie routes en het zorgen voor toestemming om ergens te mogen lopen of markeren, maar in ons compacte land is het ook een uitdaging de kwetsbare infrastructuur voor de wandelaar te beschermen en behouden. Daarom zet Stichting Wandelnet zich ook in om politiek aandacht te vragen voor wandelen, zodat provincies en gemeenten zorgen dat er ruimte is om veilig en aantrekkelijk te voet te gaan. Dit doet Wandelnet samen met de inzet van ruim 900 vrijwilligers en de steun van partners. Meer informatie: www.wandelnet.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie