Vincent en Marissa (links) en Edith en Peter in de chocolaterie.
Vincent en Marissa (links) en Edith en Peter in de chocolaterie. The Crumble
Advertorial

Ambachtelijk ijs van The Crumble: ‘Zeker 36 smaken’

27 januari 2021 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT In het hart van winkelcentrum Emiclaer is sinds vorig najaar The Crumble gevestigd. Met een koffie-to-go en een macaron, bagel of donut loop je zo naar de rand van de enorme stadsvijver die er achter ligt. Deze zomer zelfs vanaf het terras van The Crumble.

Arnoud J Spaaij

The Crumble is nieuw. En toch ook weer niet. Peter en Edith de Rijk en hun dochter Marissa met haar vriend Vincent Kuik zijn al jaren de vertrouwde gezichten achter Lekkerrr033, het restaurant met snackbar dat al sinds 1993 aan Laan naar Emiclaer gevestigd is.

,,Mijn schoonvader maakt zelf het roomijs dat we daar verkopen en we wilden dat meer onder de aandacht brengen. Zo ontstond het idee voor een ijssalon”, legt Vincent uit. Een idee dat inmiddels heel veel meer is geworden. ,,We dachten er al voor tweeduizendtwintig over maar we hebben ingespeeld op de ontwikkelingen rond corona. We moesten wel want hoewel we, sinds april vorig jaar, zelf de verbouwing deden, kwamen de ijsvitrines uit Italië natuurlijk met heel veel vertraging aan. We konden pas zestien oktober open.” Peter en Vincent deden bijna heel de verbouwing zelf. De grote ramen naar het plein waar straks een terras moet komen zaagden ze zelf uit de muur. ,,Het terras hebben we potentieel in de startblokken. Afhankelijk van het weer en de corona-ontwikkelingen”, vult Edith aan. ,,Een vriend van me deed het interieurontwerp”, legt Vincent verder uit. ,,Zo kan iedereen straks in de keuken kijken hoe de ijsbereiding gaat. We hebben ondertussen ingespeeld op de coronaregels en zo loop je veilig in en uit.”

‘Donut worry, be happy’
In De Stad Amersfoort van woensdag 28 januari staan meerdere kortingsbonnen waarmee je ook nog kans maakt op prijzen én een kortingscode voor online bestellingen.

IJSRIJK Naast het IJsrijk van familie De Rijk heeft The Crumble nog 2 afdelingen met heerlijke dingen. Bij je koffie kan je in de chocolaterie dingen kiezen om van te smullen, zoals een bonbon of donut of je neemt er een warme bagel bij. En op de kaart staan nog tientallen versnaperingen en snacks om je vingers bij af te likken. Opvallend in The Crumble is de grote vitrine met servies van Delfts blauw. ,,Daar zijn we best trots op”, zegt Marissa. ,,We zijn officieel dealer. We serveren ons ijs in bakjes met een eigen Delfts blauw opdruk. Het past goed bij ons ambachtelijke ijs. Zo ontstond het idee om dit serviesgoed in The Crumble een plek te geven.”

Het gezellige familiebedrijf zit nog vol ideeën. ,,Binnenkort komen er wel duizend choco-zoenen met allerlei verschillende smaken. Dat zijn alleen de lekkerste choco-zoenen”, zegt Peter met een lach. Als de ijsmaker in de familie weet van al die verschillende smaken alles af. ,,Tijdens het ijsseizoen hebben we zesendertig smaken ijs in de vitrine. Ik maak er gedurende het seizoen meer. Hoe warmer het weer, hoe frisser de smaken. En andersom natuurlijk. Verder hebben natuurlijk glutenvrij ijs.” Marissa vult aan: ,,En vergeet het ijs voor de kinderen niet. We hebben Minionijs, unicorn- en smurfijs.”

Hopelijk kan het ijsseizoen in maart weer van start. The Crumble is er in elk geval klaar voor.

The Crumble
Emiclaerhof 26
3823EM Amersfoort
www.thecrumble.nl
Tel. 033-3036513

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie