Wim en Tera de Jong samen achter de toonbank: ,,We zijn er voor dagelijks vers brood en een goed stuk gebak."
Wim en Tera de Jong samen achter de toonbank: ,,We zijn er voor dagelijks vers brood en een goed stuk gebak." Arnoud J Spaaij
Advertorial

Banketbakkerij in Emiclaer: ‘Denk ook aan boterhammetje voor de lunch’

9 december 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Het moet wel het lekkerste hoekje van Emiclaer zijn. De winkel van Banketbakkerij De Jong staat vol lekkernijen zoals chocolade, taartjes, gebakjes en vers brood. Banketbakken zit de familie dan ook in het bloed.

Arnoud J Spaaij

De Jong is al zes jaar gevestigd in winkelcentrum Emiclaer maar de geschiedenis van het bedrijf gaat veel verder terug. „Ja, al bijna zestig jaar”, zegt Tera de Jong en ze scherpt wat verder aan. ,,In tweeduizendtweeëntwintig. Want in 1962 begonnen m’n schoonouders op de Utrechtseweg.” Banketbakkerij De Jong is ook nu nog steeds op de Utrechtseweg gevestigd. „Daar maken we ook alle banket”, legt De Jong uit. ,,Kleinbrood wordt hier in Emiclaer afgebakken. Het brood betrekken we bij Van Looijengoed in Nijkerk. We hebben daarmee gekozen voor kwalitatief goed brood dat overeenkomt met de kwaliteit van al onze producten.”

GEBAKSSCHOTELTJE Het banket maakt De Jong in alle soorten en maten. „Alles wat op je gebaksschoteltje past”, vat Tera de Jong samen. Dan denk je vooral aan gebak maar koekjes of een heerlijke chocoladeletter hoort daar vanzelfsprekend ook bij. Echtgenoot Wim de Jong heeft z’n hart liggen bij het banket, legt Tera uit. Maar haar opa was al broodbakker. Het hele bakkersvak zit de De Jongen dus echt in het bloed. Maar de verkoop van brood, daar doet Tera soms toch een beetje extra haar best voor. „Dan zeg ik, als klanten gebak komen halen, ‘Denkt u ook aan uw boterhammetje voor de lunch?’. Vaak wordt er dan verwonderd gekeken en zeggen ze ‘Oh hebben jullie dat ook’?”, lacht Tera.

VERS De bedrijvigheid in de winkel is groot. Niet alleen lopen de klanten af en aan, Tera neemt ondertussen ook telefonisch bestellingen op. „Die geven we door aan de bakkerij aan de Utrechtseweg en andersom krijgen we hier de bestellingen voor het brood weer binnen. Ja, we bezorgen desgewenst natuurlijk ook”, legt Tera gedetailleerd uit. De taken zijn sowieso wel aardig verdeeld bij het bakkersechtpaar. „Meestal is Wim op de Utrechtseweg en ben ik in Emilcaer. Maar eigenlijk zijn we ook allebei multi inzetbaar hoor. Vooral op bijvoorbeeld de zaterdag, dan geef ik onze medewerkers de ruimte als ze bijvoorbeeld moeten studeren.”

SAMENVATTING „Dagelijks vers brood en een goed stuk gebak”, zegt Tera als ze gevraagd wordt een samenvatting te geven. Toch vertelt ze net zo trots over de hazelnoot- of appelpunten. Sommig gebak is extra in trek. In het weekeinde, of beter vlak voor het weekeinde, wordt bijvoorbeeld chipolatagebak gevraagd. „Het wisselt wel eens maar mensen in Amersfoort-Noord hebben gewoon een goede smaak”, beaamt Tera vrolijk. „Sinds corona is het voor het weekeinde sowieso wel wat drukker. Eigenlijk loopt het mooi verdeeld en continu goed door. We zijn ook iedere dag op dezelfde tijd, vanaf ’s morgens negen uur, geopend. Iedere dag. Behalve op zondag.”

Banketbakkerij De Jong
Emiclaerhof 148
3823 ER Amersfoort
Tel. 033-4565000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie