Huidtherapie Stenders & van Dort.
Huidtherapie Stenders & van Dort. Hanna de Groot
Advertorial

De Specialist: ‘Gaan we volgende zomer voor glad? Of toch maar weer het scheermes...’

30 september 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT ,,Willen we dat niet allemaal? Een heerlijk glad huidje zonder stoppels. Alleen het idee al klinkt heel fijn. Wij merken dat veel mensen benieuwd zijn naar laserontharing. Ik ga je wat informatie geven om je te helpen bij je keus om dan eindelijk toch een keer te starten met je ultieme droom. Oké dat is misschien wat overdreven maar wat meer informatie is altijd fijn, toch?

Blijven de haren echt definitief weg?
Ja, de donkere haren wel, de lichte haren niet. De laser zoekt het pigment in de haren, zodra hij dit ziet geeft hij warmte af. De juiste hoeveelheid warmte zorgt ervoor dat het haarzakje zo beschadigd wordt dat hier geen haartje meer uit kan groeien. Weet wel dat er meer haartjes in je huid zitten dan jij kunt zien. Onder invloed van hormonen, bijvoorbeeld een zwangerschap of overgang, kunnen deze‘verstopte’ haren zich alsnog ontwikkelen tot die dikke zwarte haar. Dit komt gelukkig niet veel voor maar is wel goed om te weten.

Gaan huidirritaties weg?
Die irritaties worden veroorzaakt door het doorkomen van het haartje door het huidoppervlak. Als dit haartje verwijderd is, raakt je huid niet meer geïrriteerd. Die vervelende vlekjes en bultjes blijven weg en je huid is dan echt glad.

Is het pijnlijk?
Dit is een lastige. De een valt bijna in slaap tijdens de behandeling en de ander moet zich concentreren op de pijn. De lasershots worden vaak vergeleken met een elastiekje wat op de huid schiet. Het is dan even gevoelig maar dat trekt gelijk weer weg.

Is het veilig?
We hebben waarschijnlijk allemaal weleens de foto’s gezien van het resultaat van een verkeerd uitgevoerde laserbehandeling. Een huid met allemaal witte of donkere vakjes. Helaas is dat het gevolg van het gebrek aan wet- en regelgeving omtrent het gebruik van laser apparatuur. Kort gezegd, iedereen geschoold of niet mag met een laser werken. Check dus goed voordat je je met laserapparatuur laat behandelen of de behandelaar goed geschoold is en voldoende kennis van de huid heeft. Ook is er heel veel verschil in laserapparatuur. Mocht je twijfelen, vraag na met welke apparatuur er gewerkt wordt en Google naar ervaringen over dit apparaat.

Hoe lang duurt een behandeltraject?
Er zijn gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig. De haartjes in het gezicht, bikinilijn en de oksels worden elke vijf weken behandeld. De haartjes op de benen, buik, borst, rug of armen groeien langzamer en worden elke acht tot tien weken behandeld. In het geval van het behandelen van bijv. een bikinilijn ben je dus zeven tot negen maanden bezig voor het gewenste resultaat.

De beste periode om de haren te laseren is buiten de zomer. Oktober is dus de beste maand om hiermee te starten.”

Huidtherapie Stenders & van Dort
Locatie Amersfoort Locatie Leusden
Gezondheidscentrum Liendert Zorgplein de Tolgaarde
Wiekslag 90
3815 GS Amersfoort
Tolplaats 17
3831 JR Leusden
Tel. 033-4659899/033-4320215
www.huidtherapiestendersvandort.nl

Huidtherapie Stenders & van Dort
Annemarijn van Dort
Gezondheidscentrum Liendert
Wiekslag 90
3815 GS
Amersfoort
Tel. 033-4659899
www.huidtherapiestendersvandort.nl

Huidtherapie Stenders & van DortAnnemarijn van DortGezondheidscentrum Liendert Wiekslag 903815 GSAmersfoort033-4659899www.huidtherapiestendersvandort.nl
Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie