Afbeelding
Monnuta.nl
Advertorial

Monuta is er voor iedereen, ook in Amersfoort

14 september 2020 om 08:36 Zakelijk

AMERSFOORT Het team van uitvaartverzorgers in Amersfoort staat dag en nacht voor iedereen klaar. Ook als iemand niet of elders verzekerd was. Maar wat zijn de eerste stappen die iemand zelf neemt na een overlijden van een dierbare en wat kan de uitvaartverzorger betekenen? Monuta zet het op een rij. 

Na een overlijden moet als eerste de huisarts gebeld worden. Deze stelt een verklaring van overlijden op. Is iemand in het ziekenhuis of een zorgcentrum overleden? Dan neemt het personeel contact op met de arts. Daarna schakelen de nabestaanden de uitvaartverzorger in. De uitvaartverzorger komt dan langs om alle wensen te bespreken.

VOORBEREIDEN Voordat de uitvaartverzorger er is, is het handig om na te gaan of de overledene een uitvaartverzekering had en of er uitvaartwensen zijn vastgelegd. Kijk ook of er een testament, wilsbeschikking of donorcodicil is. Monuta kan altijd de uitvaart verzorgen, ook zonder verzekering.

De uitvaartverzorger komt zelf uit de regio en is daarom bekend met alle lokale mogelijkheden, zoals lokale gebruiken en afscheidslocaties

EERSTE GESPREK De uitvaartverzorger zal alle praktische zaken uit handen nemen zodat de nabestaanden zich kunnen richten op het laatste afscheid. Tijdens het eerste gesprek worden alle wensen besproken en krijgt de uitvaartverzorger een beeld bij hoe de overledene in het leven stond. De uitvaartverzorger neemt niet alleen de praktische zaken uit handen, maar denkt ook mee met het vormgeven van de laatste wensen.

PERSOONLIJK AFSCHEID De uitvaartverzorger komt zelf uit de regio en is daarom bekend met alle lokale mogelijkheden, zoals lokale gebruiken en afscheidslocaties. Wat betreft de catering is er veel mogelijk. Naast koffie met cake, kunnen cliënten ook kiezen om het lievelingseten of -drinken van de overledene te (laten) serveren.

Monuta is dag en nacht bereikbaar. Wie meer wilt weten over wat de uitvaartverzorger voor hem of haar kan betekenen en voor het regelen van een uitvaart is Monuta bereikbaar op tel. 033-4618244 of via de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie