Afbeelding
Essent

Koning praat in Amersfoort over effect coronacrisis op verduurzaming

9 juni 2020 om 16:05 Zakelijk

AMERSFOORT (ANP) Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag in Amersfoort een werkbezoek gebracht aan Nederland Isoleert, om zich te laten informeren over de effecten van de coronacrisis op de energietransitie en verduurzaming van met name woningen.

Het bedrijf, onderdeel van energiebedrijf Essent, richt zich op het isoleren van bestaande woningen en gebouwen. Naast energielevering en verduurzaming van gebouwen, houdt Essent zich ook bezig met de omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen.

De koning hoorde dat de corona-uitbraak de aanvraag van offertes en de uitvoering van werkzaamheden vertraagt. Mensen zijn bang om werklieden over de vloer te krijgen en durven in onzekere financiële tijden ook de hoge uitgaven niet aan. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) publiceerde hier dinsdag een onderzoek over.

Tijdens het werkbezoek leidde de commercieel directeur energieservices & verduurzaming van Essent, Albert de Koning, koning Willem-Alexander rond. De koning kreeg een demonstratie van spouwmuurisolatie. ,,Drie van de vier woningen in Nederland is niet goed geïsoleerd. Dat zijn bijna 6 miljoen woningen. Als we in 2050 aardgasvrij willen wonen, is isolatie een logische en noodzakelijke eerste stap. Er is dus veel werk te doen,” legde De Koning uit.

Koning Willem-Alexander nam naast de rondleiding deel aan twee rondetafelgesprekken die werden geleid door Olof van der Gaag, directeur van de NVDE. Naast verduurzaming van woningen werd daarin ook vooruit gekeken naar kansen en oplossingen voor een ‘groen herstel’ van de energiemarkt na de pandemie.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie