De beren bezorgt contactloos en op gepaste afstand.
De beren bezorgt contactloos en op gepaste afstand. Arnoud J Spaaij

De Beren staat klaar en bezorgt nu contactloos

2 april 2020 om 09:57 Zakelijk

AMERSFOORT De samenleving is behoorlijk ontregeld. We proberen met zijn allen de regelmaat van de dag in gang te houden. Bezorgrestaurant De Beren wil daarin graag wat betekenen. Eigenaar Berndt Woest zegt daarom: ,,Wij staan klaar voor de mensen."

Arnoud J Spaaij

Terwijl de De Beren aan het Eemplein de deuren gesloten heeft, kan er gelukkig wel eten worden afgehaald bij en bezorgd vanuit De Beren aan het Prinses Julianaplein.

,,Maar het is uitdagend", zegt Berndt Woest over het doorwerken met zijn team. ,,Wij hebben een hecht team, we gaven elkaar vaak een high five." Dat is nu natuurlijk over. De maatregelen binnen het bedrijf gaan veel verder. In de winkel zijn meerdere maatregelen om contact te voorkomen: ,,Wij nemen onze verantwoordelijkheid. We bezorgen nu contactloos. We doen dus geen contante ritten, wassen onze handen veel, ontsmetten de fietsen, deurklinken en de pinapparaten."

Hij realiseert zich als geen ander hoe moeilijk het soms is voor zijn mensen: ,,Onze maatregelen gaan verder dan de overheid voorschrijft. Het ligt in onze cultuur om elkaar te benaderen. We krijgen ook vaak reacties daarop van onze klanten. Dan zeggen ze 'Ze stonden weer met de kenmerkende glimlach aan de deur' en dat doen we nog steeds. Ook nu we een stapje terug doen bij de deur."

BIJDRAGE Woest heeft bij zowel de bezorging als het afhalen veel maatregelen genomen zodat afstand tot elkaar gewaarborgd is. Toch denkt hij ook na over de mogelijkheden voor zijn klanten. ,,Ik zou het een erg fijne gedachte vinden als we voor vitale beroepen wat kunnen betekenen. Dikwijls zijn we al een adempauze voor mensen die bijvoorbeeld in de supermarkt werken. Wij staan voor die mensen klaar. Maar ook kunnen we wellicht groepen van zo'n dertig tot zestig medewerkers in het Meander gratis eten geven." Op dat idee kreeg Woest positieve reacties van het Meander: ,,Ik sta graag klaar voor mensen die zich zo inzetten op dit moment. Ik lever graag mijn bijdrage. Als iemand anders dat doet vind ik het ook prima."

,,Ik wil de komende tijd belangeloos een gratis maaltijd bij een oudere bezorgen die nu zelf geen boodschappen kan doen. Men mag mij mailen op amersfoortzuid@bezorgbeer.nl, dan zorg ik dat er rond de klok van 17.00 uur een lekkere maaltijd contactloos geleverd wordt. Bij een groot aantal aanmeldingen moet ik helaas wel keuzes maken, dus ik kan geen zekerheid garanderen, maar we gaan ons best doen."

OFFER Relativerend: ,,Het is voor iedereen een offer. Zelf sta ik nu zeven dagen in de week in de zaak. Mijn vakantie gaat niet door, maar dat zijn de offers die je brengt als eigenaar, je neemt je verantwoordelijkheid. Ik ben vooral blij wij nog onze klanten nog mogen leveren. Maar ik ben heel blij dat we nog open zijn. Veel horecabedrijven zijn noodgedwongen gesloten. Ik wil hen de komende tijd veel succes wensen, hopelijk kunnen we elkaar na deze crisis helpen?"

De Beren
Prinses Julianaplein 69A
3817 CS Amersfoort
Tel. 033-2003088
amersfoortzuid@bezorgbeer.nl
Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie