Het team van Tegelstudio Johan van der Veen. (vlnr) boven: Sander, Jordy; onder: Jordi, Bea, Dorien en Johan.
Het team van Tegelstudio Johan van der Veen. (vlnr) boven: Sander, Jordy; onder: Jordi, Bea, Dorien en Johan. Marco Jansen

‘Warm, kleurrijk en sfeervol; wij houden van tegels en trends’

10 april 2024 om 21:19 Zakelijk

NIJKERK Mensen die de voorjaarskriebels krijgen, hebben vaak zin in iets nieuws in huis. Het voorjaar is een goede tijd om te verbouwen. Het weer wordt beter, je leeft wat meer buiten, kunt meubels buiten zetten zodat er binnen verandering kan plaatsvinden. Tegelstudio Johan van de Veen in Nijkerk heeft sinds kort een ver- nieuwde showroom met de nieuwste trends aan badkamer opstellingen om beleving en inspiratie op te doen. Jordi van de Veen: ,,We zien een verschuiving aan trends.”

door Marco Jansen

Waar voorheen elke badkamer zwart wit was, is warm en kleurrijk nu weer de maatstaf. Een badkamer mag sfeer en gezelligheid uitstralen. In de showroom vind je wand- en vloertegels voor woonkamervloeren, badkamers en toilet. Tegelstudio Johan van de Veen heeft ook pvc- en laminaatvloeren en verkoopt sanitair.

NIEUWSTE TRENDS

De nieuwe showroom laat de nieuwste ontwikkelingen in badkamers zien. ,,Boven staan 15 complete badkameropstellingen om klanten een echte beleving te geven. In zo realistisch mogelijke badkamers ervaar je sfeer en de nieuwste trends”, vertelt Jordi. Regelmatig bezoeken ze beurzen in Italië, ‘het tegelland van Europa’. ,,Wij importeren veelal uit Italië, want Italianen maken de mooiste tegels en doen dit ook het langst. We gaan beurzen af om de nieuwste trends te bekijken en we importeren wat in Nederland verkoopbaar is. Italianen lopen technisch en kwalitatief voorop in design en printtechnieken. Zij maken foto’s van echt natuursteen en printen dit in een tegel met natuursteen look, zoals marmer of travertin, wat niet te onderscheiden is van echt. Echte natuursteen vereist onderhoud, een keramische variant heeft dit niet nodig. Dit maakt keramiek een aantrekkelijke optie. Daarom verwachten we dat de trend van natuursteenlook tegels doorzet met meer keuzes.”


De showroom met badkamers is voor beleving en inspiratie. Foto: Jordi van de Veen.

TRAVERTIN

De nieuwste trends zijn marmer en travertin; maar ook tegels in warme zandkleuren zijn momenteel populair. Veel gevraagd zijn ook de leuke, opvallende tegels, zoals de langwerpige tegels in allerlei kleuren, waaronder groen, gelegd in visgraatpatroon. Daarnaast is er de hexagon (zeskant) tegel in allerlei frisse kleuren. Voor woonkamervloeren zijn de pvc-vloeren met een houtlook of een tegellook momenteel erg in. Daarnaast zijn tegels in groot formaat veel gevraagd: 80 bij 80 centimeter tegels, een meter bij een meter of nog groter. ,,Een vloer heeft zo weinig voegen en dat is praktisch in onderhoud.”

De Tegelstudio in Nijkerk levert en installeert complete badkamers en ook de vloeren worden gelegd en geïnstalleerd met vloerverwarming. ,,Vloerverwarming is de beste manier om je huis te verwarmen. Nu vaak nog in combinatie met cv-ketel, maar in de toekomst ook met de warmtepomp.”


Een houtlook tegel in visgraat motief gelegd. Foto: Jordi van de Veen.

FAMILIEBEDRIJF

Oprichter Johan van de Veen (58) is de Tegelstudio in Nijkerk gestart in 2005 samen met zijn vrouw Bea (55). Na twee jaar gevolgd door zoon Jordi (34), die zorgt voor invulling van de showroom, facturatie, in- en verkoop. Jongere zus Dorien (30) doet sinds 2019 social media en websitebeheer. Sander Visser doet het tegelwerk, installatie van badkamers en legt pvc vloeren. Jordy van Ramshorst is verkoper en helpt de klanten in de showroom. Hij zorgt voor online vindbaarheid en websitebeheer. Ze komen uit Nijkerk, doen wat ze leuk vinden en nemen de tijd die nodig is. ,,We zijn een klein familiebedrijf, de winkel is van ons samen en we oefenen met passie ons vak uit. We houden van tegels en van ons vak en zijn vooruitstrevend in trends. We ontzorgen de klant door alles te doen. Onze kracht is het begeleiden van projecten. We hebben verstand van zaken en zijn bij vragen het aanspreekpunt.”

Het heeft de voorkeur om een afspraak te maken in de showroom, waar je door één van de medewerkers wordt geholpen. We zetten de keuzes zoveel mogelijk op papier. Johan gaat bij de klant thuis inmeten en kijkt of alles technisch haalbaar is. In de showroom wordt het verhaal toegelicht en een prijs genoemd. ,,Sloopwerk, leidingwerk, alles kunnen wij uitvoeren. Johan stuurt de tegelzetter en installateur aan en begeleidt het project. Je hebt bij ons een compleet nieuwe badkamer naar wens of een nieuwe vloer met vloerverwarming eronder.”

Meer informatie: Tegelstudio Johan van de Veen. Ampèrestraat 16 3861 NC Nijkerk. 033-2450885. www.tegelstudionijkerk.nl.

Dit artikel wordt u aangeboden door Tegelstudio Johan van de Veen. Wilt u ook uw product, dienst of onderneming voor een breed publiek in het spotlicht zetten? Neem contact op met onze verkoopafdeling (tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl) voor al onze mogelijkheden in de nieuwsbladen de Leusder Krant, Stad Nijkerk, De Stad Amersfoort én al onze online kanalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie