Het hele jaar door kun je hier terecht voor echt Italiaans ijs, koffie, een broodje of een pizza.
Het hele jaar door kun je hier terecht voor echt Italiaans ijs, koffie, een broodje of een pizza. Jessica Damhuis

IJs en koffie met Italiaanse passie bij Gelato e Caffe Burano

28 februari 2024 om 13:50 Zakelijk

AMERSFOORT Gelato e Caffe Burano is de nieuwste ijs- en koffiezaak in Amersfoort. En Gelato e Caffe Burano is niet voor niets uitgenodigd om het plein op de hoek van de Utrechtsestraat 46 te verlevendigen. Het hele jaar door kun je hier terecht voor echt Italiaans ijs, koffie, een broodje of zelfs een pizza. Of je nu gewoon in de stad bent of op doorreis met de fiets, hier is vanaf 9.00 uur ‘s ochtends, zeven dagen per week, voor elk wat wils en altijd is er ijs! 

De meeste Italiaanse ijssalons voegen wel eens wat toe zoals koffie, maar Gelato e Caffe Burano is een echte ijs- en koffiezaak ineen. Je kunt er gezellig zitten en zelfs voor heerlijke lunch of vers gebak dat rechtstreeks bij hun bakker uit Utrecht komt. ,,Voor een momentje plezier, een momentje geluk en ook een beetje rust”, zegt eigenaar van de zaak Friso. ,,De bedoeling is om een doorfietspleintje te creëren, waar je gemakkelijk een lekker ijsje of broodje kunt halen met een lekker kopje koffie of thee.” 

OOK VEGETARISCH

Er is genoeg keuze voor mensen die vegetarisch willen eten. Daarnaast is de zaak bezig met duurzaamheid; de ijslepeltjes zijn bijvoorbeeld herbruikbaar en de ijsvitrine verbruikt het minimale aan energie. Het ijs wordt steeds op dezelfde temperatuur koel en vers gehouden voor duurzame consumptie. Dit doen ze overigens op alle vijf locaties, want ook in De Bilt, Bilthoven, Utrecht en Maarssen is deze zaak te vinden.

TYPISCH TOSCAANS IJS 

,,Eigenlijk zijn wij een omgekeerde trattoria”, legt Friso uit. ,,In Italië heb je trattoria’s met een kleine ijsvitrine, wij doen het omgekeerd en hebben een ijsvitrine met ook broodjes en zelfs een klein aanbod aan pizza. Het ijs is typisch Toscaans, net wat smeuïger dan ijs uit andere regio’s van Italië.” 

Lezers van De Stad Amersfoort kunnen tegen inlevering van de bon bij het artikel in de krant, gratis een tweede bolletje ijs proeven.
Deze actie is geldig t/m 15 maart 2024.

Jessica Damhuis
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie