De gemeente lichtte de plannen toe van het Hoefkwartier
De gemeente lichtte de plannen toe van het Hoefkwartier Portaal

‘Een nieuw thuis voor woningzoekenden in verbouwd kantoorpand’

15 september 2023 om 13:49 Wonen

AMERSFOORT Samen met de bewoners, wethouder Astrid Janssen en diverse wijkpartners vierde woningcorporatie Portaal de ingebruikname van het voormalige kantoorpand aan de Netwerklaan 603 tot en met 699. Portaal heeft met dit verbouwde complex haar eerste 49 sociale huurappartementen weten toe te voegen aan het woningaanbod in het Hoefkwartier. Komende jaren gaan zij dat uitbreiden met meer huurwoningen in deze nieuwe stadswijk. Dat laat Portaal weten in een persbericht. 

Wibo Douwstra, sr. asset manager van Portaal: ‘,,Het Hoefkwartier wordt komende jaren een levendige wijk waar volop ruimte is voor groen, ontmoeten, werken en wonen. Deze eerste 49 woningen zijn voor ons een start. De komende jaren gaat Portaal nog eens 350 passende en betaalbare woningen opleveren voor starters en doorstromers (sociale - en middenhuur).’’ 

Astrid Janssen, wethouder Wonen: ,,Het transformeren van bestaande panden tot woningen is een van de oplossingen om te zorgen voor doorstroming op de woningmarkt. Belangrijker nog is dat iedereen die hier straks komt wonen een duurzame woning krijgt. Een thuis voor iedereen. Waar inwoners hopelijk de komende generaties fijn kunnen wonen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie