Afbeelding
Pixabay

Eerste bewoners Het Plot krijgen sleutel

Wonen

AMERSFOORT Het voormalig kantorenpand aan de Plotterweg 31-33 in Hoefkwartier is omgevormd tot woonruimte. Het gebouw telt na verbouwing 129 betaalbare woningen. De eerste bewoners van woonproject Het Plot ontvingen maandag 8 augustus de sleutel van hun nieuwe woning. In Het Plot komen zowel reguliere huurders als bijzondere doelgroepen te wonen, meldt de gemeente.

Het Plot is een gemengd-wonen-concept. In het gebouw gaan naast 64 reguliere huurders, hoofdzakelijk jongeren, ook 43 statushouders en 22 economische dak- en thuislozen wonen. De bewoners delen faciliteiten zoals keukens en douches. In het complex is ook een grote gemeenschappelijke ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een communitycoach ondersteunt de bewoners waar nodig. Bijvoorbeeld bij het opzetten van gezamenlijke activiteiten.

Het huisvesten van verschillende doelgroepen en typen huurders maakt onderdeel uit van het programma Wonen en Zorg van gemeente Amersfoort. In Amersfoort is een groot tekort aan woningen. Tijdelijke woningen helpen onder meer mensen die door de krappe woningmarkt in een moeilijke situatie terechtkomen.

Monoma, een bedrijf dat woningen beheert en verhuurt, verhuurt de woningen. De 129 woningen zijn in ieder geval vijf jaar beschikbaar. De eigenaar ontwikkelt ondertussen plannen voor een definitieve invulling van de locatie aan de Plotterweg.

advertentie
advertentie