Van links naar rechts: Michel Schoonderbeek (Schipper Bosch), Jan van Barneveld (directeur de Alliantie Ontwikkeling), Bart Schoonderbeek (Schipper Bosch) en Marco Berger (Karbouw).
Van links naar rechts: Michel Schoonderbeek (Schipper Bosch), Jan van Barneveld (directeur de Alliantie Ontwikkeling), Bart Schoonderbeek (Schipper Bosch) en Marco Berger (Karbouw). Petra van Schaik

Veertig sociale huurwoningen Hof van Duurzaamheid overgenomen door de Alliantie

13 juli 2021 om 17:17 Wonen

AMERSFOORT Bij de Hof van Duurzaamheid in Amersfoort zullen veertig sociale huurappartementen worden gebouwd die verhuurd gaan worden door de Alliantie. De woningen komen op de plek waar eerst de bouw van een tankstation gepland stond. De Alliantie Ontwikkeling, Schipper Bosch en Karbouw ondertekenden hiervoor maandag de overeenkomsten. 

Op de kavel aan de rondweg Noord en de Laan van Duurzaamheid, die jarenlang braak lag, worden in totaal 150 woningen gebouwd. De bouw van fase 1, met 63 appartementen, 40 eengezinswoningen en 7 urban villa’s, is al enkele maanden in volle gang. Dit wordt meteen gevolgd door de bouw van fase 2. Dat zijn de 40 appartementen die sinds deze week in handen zijn van de Alliantie.

TANKSTATION Tot september vorig jaar was de bestemming van deze plek, fase 2, nog een tankstation. Na jarenlang overleg kon er uiteindelijk gezamenlijk een toekomstgerichte beslissing worden gemaakt: het tankstation wordt niet gebouwd. In plaats daarvan zijn er 40 extra appartementen aan het project toegevoegd, die bestemd zijn voor sociale verhuur.

De 40 sociale huurappartementen zijn tweekamerappartementen met een maximale verhuurprijs van 633,25 euro en zijn geschikt voor 1- en 2 persoonshuishoudens. De appartementen op de bovenste verdieping hebben een extra kamer, waardoor ze volgens de Alliantie ook aantrekkelijk kunnen zijn voor oudere mensen die willen verhuizen van een grote sociale eengezinswoning naar een wat kleiner appartement. 

De bouw start eind dit jaar. Als alles volgens planning verloopt, kan de oplevering begin 2023 plaatsvinden. Ongeveer een half jaar voor oplevering worden de woningen geadverteerd op Woningnet. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie