De hondenbelasting kan regionaal flink verschillen; van helemaal geen heffing tot meer dan honderd euro.
De hondenbelasting kan regionaal flink verschillen; van helemaal geen heffing tot meer dan honderd euro. Pixabay

Veel gemeenten schaffen hondenbelasting af, maar Amersfoort blijft duur

17 maart 2021 om 14:30 Wonen

AMERSFOORT Steeds meer gemeenten schaffen de hondenbelasting af. In iets meer dan de helft van de gemeenten betalen inwoners dit jaar belasting voor het bezit van een hond, zo blijkt uit cijfers van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO). Tien jaar geleden gold dat nog voor zeven op de tien gemeenten. Bovendien verschilt het tarief per gemeente sterk.

Amersfoorters betalen vergeleken met omliggende gemeenten veel voor hun trouwe viervoeter: 91,56 euro en dat is ruim vier procent meer dan vorig jaar. Gemiddeld betaalt de eigenaar van één hond in Nederland 44,03 euro per jaar.
Wellicht is het een tip om Bello ‘in te schrijven’ in de gemeente Bunschoten; daar wordt namelijk helemaal geen hondenbelasting geheven.

VERSCHILLEN In noordelijke provincies is vaak geen sprake van hondenbelasting, net als in grote delen van Noord-Brabant en Noord-Holland. In Zeeland, Utrecht, Limburg en Gelderland heffen juist relatief veel gemeenten het bezit van een hond. 

In Groningen (133,80 euro) betalen inwoners dit jaar het meest voor een trouwe viervoeter, gevolgd door Den Haag (125,76) en Hendrik-Ido-Ambacht (125,28). In de gemeenten Krimpenerwaard, Nederweert en Doetinchem ligt dat bedrag rond de 20 à 25 euro: ruim honderd euro minder dus.


Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie