Afbeelding
Portaal

De stad is 53 sociale huurappartementen aan Drentsestraat rijker

18 februari 2021 om 13:50 Wonen

AMERSFOORT Na een bouwtijd van negen maanden leverde Trebbe op 18 februari een nieuw appartementencomplex aan de Drentsestraat op aan Portaal. Het appartementencomplex biedt ruimte aan 53 tweekamerappartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Met de realisatie van dit woongebouw wil Portaal invulling geven aan de vraag naar goede en duurzame woonruimte in Amersfoort.

Aan de Puntenburgerlaan 91 stond tot een jaar geleden een kantoorpand. Nu staat hier een modern woongebouw met compacte stadsappartementen. De hoofdingang van het nieuwe gebouw ligt aan de Drentsestraat. Het is ontworpen door architectenbureau AC&P en werd gebouwd door Trebbe. Het pand telt 53 woningen, deze zijn energiezuinig en volledig elektrisch, ook voor koken en verwarming. 

Dorine Lommen, manager volkshuisvesting bij Portaal: ,,Het is een mooie woonplek die aansluit bij de behoeften van jonge mensen, op loopafstand van het centrum en station, en met een betaalbare huurprijs. Portaal geeft hiermee invulling aan de wens van de gemeente Amersfoort om juist voor starters op de woningmarkt te bouwen.”

Afbeelding
Afbeelding
Wietse Boonstra, projectleider bij Trebbe, rechts Pascal Smits, senior projectmanager bij Portaal.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie