Afbeelding
Archief BDUmedia

Woningprijzen regio Amersfoort 10 procent hoger

16 oktober 2020 om 18:00 Wonen

AMERSFOORT De gemiddelde verkoopprijs van een woning in de regio Amersfoort is in het derde kwartaal met 10,6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een woning in deze regio werd in Q3 voor gemiddeld 397.000 euro verkocht. Ook het aantal verkochte woningen steeg deze periode ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Er veranderden 796 woningen van eigenaar, een toename van 15 procent.

Dat blijkt uit cijfers die de NVM heeft gepubliceerd. In het derde kwartaal wisselden in heel Nederland 41.600 woningen van eigenaar. Dat is een stijging van ruim veertien procent ten opzichte van een jaar eerder en het hoogste aantal in drie jaar tijd. De gemiddelde verkoopprijs steeg naar 354.000 euro, twaalf procent meer dan een jaar eerder. 

Volgens de makelaarsvereniging heeft de consument ‘nauwelijks meer iets te kiezen’, waardoor de prijzen verder stijgen. ,,De woningmarkt heeft echt verruiming nodig van het aanbod om woningen voor een grote groep betaalbaar te houden”, schrijft NVM-voorzitter Onno Hoes in een persbericht. ,,Het aanbod krimpt namelijk flink, maar huizenkopers blijven zich aandienen. Dat drijft de verkoopprijzen steeds verder op.”

Bekijk in onderstaande interactieve kaart de ontwikkeling van het aantal verkopen en van de prijs voor alle regio’s in Nederland. Klik op de regio op de kaart voor meer informatie.


De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van makelaars die bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zijn aangesloten. De NVM-regio Amersfoort bestaat naast de gemeente Amersfoort uit de gemeenten Woudenberg, Leusden en Bunschoten en de plaatsen Hoevelaken en Soest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie