Amersfoortse knarren zoeken ruimte om te bouwen!

17 juni 2020 om 19:33 Wonen Deel je nieuws

Knarrenhof is een landelijk initiatief dat hofjes wil bouwen voor 55 plussers.

Ouderwets nabuurschap staat voorop in een dergelijke woonvorm. Men staat voor elkaar klaar als het nodig is en onderneemt samen activiteiten. Minder eenzaamheid, meer gezelligheid. Het zijn levensloopbestendige woningen, waar zo blijkt uit de praktijk , grote behoefte aan is onder ouderen. Men hoeft dan ook geen beroep meer te doen op de gemeente voor eventuele woningaanpassing. Dit levert dus een kostenbesparing op voor de gemeente.

In Amersfoort staan ca. 350 ouderen ingeschreven voor een dergelijke woning. Er is een enorme behoefte aan, in de praktijk wordt er helaas niet of nauwelijks voor deze doelgroep gebouwd. Een  verhuizing van een oudere naar een levensloopbestendige woning brengt gemiddeld zo'n drie verhuizingen op gang. Naast de voordelen voor de ouderen, heeft dit dus ook voordelen voor andere woningzoekenden.

Al 6 jaar lang maken burgers in Amersfoort zich hard voor het bouwen van een hof. Tot dusver zonder succes.

Nu daagt er een nieuwe kans in het Schothorster Park op het voormalig Amforsterrein. Knarrenhof is een van de initiatiefnemers die met een alternatief plan gaat komen voor de invulling van dit terrein.

Mogelijk dat het na 6 jaar gaat lukken om het eerste Knarrenhof in Amersfoort te realiseren.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie