Afbeelding
AS Media

IKEA Amersfoort opent dinsdag weer

24 april 2020 om 15:27 Winkels

AMERSFOORT IKEA heeft vrijdag bekend gemaakt dat alle Ikea-filialen vanaf dinsdag 28 april weer open zijn, ook het filiaal in Amersfoort. De winkels werden op 17 maart tijdelijk gesloten vanwege de coronacrisis. 

In de periode dat de IKEA-winkels gesloten waren, heeft het bedrijf gewerkt aan het heropenen van de winkels. ,,Door diverse veiligheidsmaatregelen in de winkels te hanteren, hebben wij er alle vertrouwen in dat we op een verantwoorde manier de winkels weer kunnen heropenen", meldt het bedrijf in een bericht op de website. 

MAATREGELEN Wel treft IKEA extra maatregelen. Zo wordt er gevraagd de standaardmaatregelen in acht te nemen, zoals het houden van anderhalve meter afstand tot klanten en medewerkers en door zoveel mogelijk contactloos te betalen. Daarnaast vraagt IKEA om de aankoop zoveel mogelijk voor te bereiden. Daarnaast worden er maar een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten in de winkel en is winkelen alleen toegestaan met maximaal 2 persoon (waarvan 1 persoon minimaal 18 jaar oud is).  er In de inspiratieruimtes is maar één persoon tegelijkertijd toegestaan. 

PLEXIGLAS Wat hygiëne betreft, worden er extra stappen ondernomen om dit op peil te houden. Er worden plexiglas schermen geplaatst bij kassa's en de klantenservice, zijn er extra ontsmettingsmiddelen beschikbaar voor klanten en medewerkers. Ook wordt er op gevraagd om thuis te blijven, wanneer klanten en/of gezinsleden verkouden zijn of griepklachten hebben. Daarnaast ,,worden klanten en medewerkers herhaaldelijk en op diverse manieren geattenteerd op het houden van 1.5 meter afstand en de algemeen geldende hygiënemaatregelen."

De speelplaatsen Småland en de restaurants zijn tot nader orde gesloten. De Swedish Food Market is wél open. Ikea sloot 17 maart op eigen initiatief alle winkels. ,,Op dat moment vonden we dat dit de beste en meest verantwoorde keuze was om de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten te waarborgen."

OPENINGSTIJDEN De actuele openingstijden kunnen gevonden worden op de website van IKEA. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie