Afbeelding
Archief BDU Media

Hinder door rioolwerkzaamheden in december op Arnhemseweg en Leusderweg in Amersfoort

7 december 2023 om 13:26 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Van der Velden Rioleringsbeheer voert in opdracht van de provincie Utrecht onderhoud uit aan het riool, zoals reinigen en inspecteren. Tussen woensdag 13 en donderdag 21 december is geen sprake van wegafsluitingen, maar verkeer kan wel beperkte hinder ondervinden.

Op woensdag 13 december wordt gewerkt aan de N226 (Arnhemseweg) in Amersfoort ter hoogte van de aansluiting met de A28 (afrit Leusden-Zuid). Maandag 18 en dinsdag 19 december is de N227 (Leusderweg) in Amersfoort aan de beurt, ter hoogte van de aansluiting met de N221.

Op alle locaties wordt de rijbaan versmald en moet verkeer met aangepaste snelheid rijden. De weg blijft in alle gevallen beschikbaar, maar door de wegversmallingen en de aanwezigheid van verkeersregelaars kan er lichte vertraging zijn. De werkzaamheden vinden overdag plaats, tussen 9.00 en 15.00 uur.

JAARLIJKS ONDERHOUD

De werkzaamheden maken deel uit van het jaarlijkse rioleringsonderhoud dat de provincie Utrecht uitvoert langs haar wegen. Door de putten, de kolken en de afvoerleidingen niet alleen te reinigen maar ook te inspecteren, krijgt de provincie een actueel inzicht in de technische staat van de riolering. Op basis daarvan maakt zij een onderhoudsplan voor de toekomst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie