Ontevredenheid over busvervoer tijdens PITSTOP

23 sep, 13:45 Verkeer en vervoer
Ewerdt Heideman
Afbeelding

AMERSFOORT De Stadsring was zaterdag 17 en zondag 18 september voor een deel afgesloten voor verkeer omdat de eerste editie van festival PITSTOP plaatsvond. Rover-Amersfoort is niet blij met deze gang van zaken. De belangenvereniging vindt dat er niet goed is nagedacht over het openbaar vervoer. 

Met het festival wilde Amersfoort de Stadsring autoluw maken. Al maanden terug kwam er een oproep: burgers mochten hun ideeën inzenden voor activiteiten. Daarvan kwamen er veel door de selectie. Denk aan een vertoning van de roadmovie Luizenmoeder en een bingo voor Oekraïense vluchtelingen. Voor het festival werd een ton vrijgemaakt. 

OPENBAAR VERVOER Rover-Amersfoort, de vereniging voor de stem van de reiziger in het openbaar vervoer, is niet tevreden over de manier waarop het openbaar vervoer geregeld was tijdens het festival PITSTOP. Er was sprake van tijdrovende omleidingen, slechte aansluitingen op de trein of lange loopafstanden naar de binnenstad. Dat laat de belangenvereniging weten op hun website

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.