Afbeelding
Job Oldegbers

Connexxion blijft vervoerder op Valleilijn; dienstregeling blijft hetzelfde

2 november 2021 om 17:57 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Connexxion blijft tot december 2023 de treindienst Amersfoort Centraal/Ede-Wageningen rijden. Dit is het resultaat van onderhandelingen over de noodconcessie, meldt de provincie in een persbericht. In deze noodconcessie krijgt de vervoerder alle kosten vergoed, de opbrengsten gaan naar provincie Gelderland.

De dienstregeling blijft hetzelfde ondanks dat het aantal reizigers is gedaald door de coronapandemie. Nu de reizigers weer sneller dan verwacht terugkeren, vindt de provincie het belangrijk dat het aanbod op peil blijft. Daarom wordt de financiering anders geregeld. De provincie wordt verantwoordelijk voor de opbrengst en biedt garanties in de financiering van de treinstellen. 

Martijn Mentink, Regiodirecteur Transdev Zuidoost: ,,We zijn trots dat de Provincie Gelderland heeft besloten om ons de noodconcessie van de Valleilijn te gunnen. Dit is te danken aan de enorme jarenlange inzet van onze medewerkers in deze concessie. We hopen dat reizigers, ook na Covid-19,de vertrouwde blauwe trein gebruiken om op een comfortabele, veilige manier van en naar familie,vrienden, werk en school te reizen.”

OVPAY 2022 Connexxion wil daarnaast OVpay in 2022 invoeren op de Valleilijn om het reizigers die overstappen op bijvoorbeeld een NS-trein op station Amersfoort of Ede-Wageningen gemakkelijk te maken. NS is namelijk van plan OVpay in 2022 te introduceren. Opzet is dat met de mobiele telefoon, bankpas, smartwatch of creditcard kan worden betaald. Overstappen van Valleilijn op NS loopt dan soepel met één betaalsysteem. De provinciale bijdrage voor de introductie wordt geschat op 500.000 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie