Eerder realiseerden de provincie en gemeenten snelfietsroute 'De Stijl' tussen Utrecht, De Bilt, Zeist, Soest en Amersfoort.
Eerder realiseerden de provincie en gemeenten snelfietsroute 'De Stijl' tussen Utrecht, De Bilt, Zeist, Soest en Amersfoort. Provincie Utrecht

Provincie: ‘Snelfietsroute Amersfoort-Bunschoten een stap dichterbij’

Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Samen met de gemeenten spant de provincie Utrecht zich in om Amersfoort en Bunschoten te verbinden met een snelfietsroute. Daarvoor tekenen de paritjen woensdag 6 oktober een uitvoeringsovereenkomst.

Een snelfietsroute is een route waarop fietsers vaker voorrang krijgen op autoverkeer en eerder groen bij verkeerslichten. De snelfietsroutes zijn voor álle fietsers, dus de verkeersdeelnemer hoeft niet letterlijk ‘snel’ te fietsen. 

,,Om de nieuwe snelfietsroutes te realiseren, worden bestaande fietsverbindingen verbeterd en aan elkaar verbonden. Zo krijgt bijvoorbeeld het wegdek comfortabel asfalt. Waar nodig wordt het wegdek verbreed, zodat fietsers voldoende ruimte hebben”, legt de provincie uit. ,,Ook worden er duidelijke en herkenbare lijnen, wegwijzers en verlichting aangebracht. De stoepranden zijn veilig en er zijn geen paaltjes of andere obstakels op de route. Zo kunnen fietsers snel, comfortabel en veilig doorfietsen en zijn scholen, woonwijken, werklocaties en knooppunten ook per fiets goed bereikbaar.”


De beoogde route. - Foto: Provincie Utrecht

advertentie