Ontdemping ‘de Beek’ in beeld

27 jan, 11:30 Verkeer en vervoer
Artist Impression
Een artist impression van hoe de Stadsring zou kunnen zijn als het dempen ongedaan gemaakt wordt.
Een artist impression van hoe de Stadsring zou kunnen zijn als het dempen ongedaan gemaakt wordt.

AMERSFOORT Van een stadsring vol auto’s naar een kabbelend watertje met zitplekken en een speeltuin. Het idee om van de Stadsring een recreatiegebied te maken is vaker gepresenteerd, maar Milieudefensie Amersfoort komt nu met een artist impression. 

Rasechte Amersfoorters weten dat in de jaren 50 van de vorige eeuw water was op de plek waar nu de Stadsring is. De Westbuitensingel liep langs Plantsoen-West en -Zuid, en langs Plantsoen-Oost en -Noord lag de Oostbuitensingel. In de volksmond werd het water ook wel ‘de Beek’ genoemd. De Westbuitensignel werd in 1959 gedempt om plaats te maken voor de Rondweg, de weg die wij nu kennen als de Stadsring. 

HISTORISCHE FOUT Daar is volgens Milieudefensie Amersfoort een ‘historische fout’ gemaakt. ,,Ik wist eerst zelf niet dat het daar ooit zo mooi geweest was,” vertelt Beppie de Vries van de lokale afdeling van Milieudefensie, ,,Toen ik verhalen hoorde van Amersfoorters die hier al langer wonen en een foto zag wist ik dat het..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.