Maximumsnelheid mogelijk omlaag op verschillende plekken in Amersfoort

25 aug, 15:30 Verkeer en vervoer
Nationaal wegenbestand
Afbeelding

AMERSFOORT Automobilisten in Amersfoort kunnen straks mogelijk minder hard het gaspedaal intrappen. Om verkeerssituaties overzichtelijker te maken, ongelukken te voorkomen én rekening te houden met het milieu moet op sommige plekken de maximumsnelheid van 50 naar 30 kilometer per uur. Dat vinden de politieke partijen D66, GroenLinks en ChristenUnie.

Het zijn geen halve maatregelen die de drie partijen, met Dirk-Joost van Hamersveld (D66) als kartrekker, voor ogen hebben. Binnen de bebouwde kom moet dertig kilometer per uur de nieuwe standaard snelheid worden en binnen woonerven zullen automobilisten helemaal stapvoets moeten rijden. ,,Ik wil ook kijken of we daar 15 kilometer per uur kunnen invoeren.”

OMDENKEN In de ronde, waarin de raad vergadert, dragen de eerder genoemde drie politieke partijen het voorstel aan. Een vervroegde 1 aprilgrap, noemde iemand het idee op social media, maar Van Hamersveld is bloedserieus. ,,We moeten omdenken. Waarom mogen automobilisten nu overal 50 rijden en is de uitzondering 30? Ik zie dat liever andersom. Vrijwel overal 30 en als he..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.