Duizendpoot Lilian Dijkhuis maakt prentenboek over emoties

25 jul, 08:30 Kunst
Annika Verdam
Lilian Dijkhuis met Boos, één van de Boelies.
Lilian Dijkhuis met Boos, één van de Boelies.

AMERSFOORT De moeilijkere emoties zoals verdriet en woede staan centraal in het prentenboek 'De Boelies willen naar binnen'. Schrijver en kunstenaar Lilian Dijkhuis (36) debuteerde vrijdag 24 juli met haar eerste kinderboek.

Dijkhuis is een creatieve duizendpoot. Haar werk bestaat uit creatieve projecten met thema’s rondom persoonlijke ontwikkeling. ,,Ik heb een enorme fascinatie voor de verbinding die mensen met elkaar en zichzelf hebben in het leven. Dit staat dan ook centraal in mijn werk”, vertelt Lilian. Ze schrijft gedichten en verhalen, tekent en schildert. ,,Ik doe niet aan één specifieke kunstvorm, maar ik zet mijn creatieve kanten in om mijn fascinatie voor de mens en alles daaromheen een podium te geven. Er is altijd wel een onderliggende boodschap. Met mijn werk wil ik vertellen dat we meer zijn dan de labels die we op onszelf en anderen plakken”, aldus Dijkhuis.

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.