Afbeelding
Skitterphoto | pixabay

Streep door plan van een nachttrein tussen Amersfoort en Amsterdam

14 juli 2020 om 15:57 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Er is achter de schermen onderzocht of een nachttrein tussen Amersfoort en Amsterdam tot de mogelijkheden behoorde, maar door dit plan gaat een streep. Na onderzoek is gebleken dat naar verwachting de reizigersaantallen van extra nachttreinen laag zullen zijn en de kosten hoog. 

door Jeroen van der Veer

,,Daarom is onze conclusie dat extra nachttreinen tussen Amsterdam en Amersfoort niet haalbaar zijn, zonder dat hiervoor extra financie¨le middelen beschikbaar worden gesteld”, laat verantwoordelijk wethouder Hans Buijtelaar weten.

De laatste rechtstreekse trein (sprinter) vanaf Amsterdam Centraal naar Amersfoort Centraal vertrekt om 1.41 uur. Na deze directe reismogelijkheid is Amersfoort nog met een overstap in Utrecht bereikbaar. Door deze overstap kunnen reizigers om 02.19 uur nog uit de hoofdstad vertrekken om in Amersfoort te komen. 

De eerste rechtstreekse trein in de ochtend vertrekt om 5.02 uur (zaterdag) of 7.00 uur (zondag). Gedurende een korte periode van maximaal vier en een half uur zijn er in weekendnachten momenteel geen reismogelijkheden tussen Amsterdam en Amersfoort en dat blijft door dit besluit ook zo.

,,NS geeft desgevraagd aan dat er in de laatste treinen vanuit Amsterdam een beperkt aantal reizigers zitten”, aldus Buijtelaar. ,,Hoewel NS geen herkomst-bestemmingsdata ter beschikking stelt, is ook de verwachting dat maar weinig reizigers uit Amsterdam in de nachttrein Utrecht- Amersfoort zitten. NS schat daarom in dat er op het traject Amsterdam- Amersfoort maar weinig behoefte aan extra reismogelijkheden in de nacht is.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie