Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Aanleg van Westelijke Ontsluiting twijfelachtig; aanbesteding opgeschort

29 juni 2020 om 17:38 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Er zijn al flink wat bomen gekapt en maatregelen getroffen, maar het is de vraag of de Westelijke Ontsluiting er überhaupt wel gaat komen. Aannemers vinden de financiële kaders van 68,3 miljoen euro te krap en mede daarom is de aanbestedingsprocedure van de Westelijke Ontsluiting opgeschort. 

door Jeroen van der Veer

Dit maakt de gemeente Amersfoort maandagavond bekend nadat RTV Utrecht het bericht had geplaatst met het feit dat aannemers zich hadden teruggetrokken. De geïnteresseerde aannemers vinden het aanbestedingsplafond te laag en dat terwijl dit het maximale bedrag is waarvoor aannemers mogen meedingen naar de opdracht. 

Opdrachtgevers ProRail en de gemeente gaan nu met meerdere aannemers in gesprek om te onderzoeken wat nodig is om het project wel te voltooien. Dat zal echter een lastig verhaal worden, want veel speling is er niet. In een eerder stadium heeft het college beheersmaatregelen getroffen waardoor het plafondbedrag al werd verruimd. 

Dit heeft niet geleid tot het gewenste resultaat; potentiële aannemers blijven aangeven dat zij de financiële kaders te krap vinden. Door de aanbestedingsprocedure nu te verruimen, moet er ruimte en tijd komen om verdere maatregelen te verkennen. Volgens RTV Utrecht is het niet ondenkbaar dat de provincie Utrecht bijspringt. 

De komende tijd wordt ook gebruik om samen met ProRail en de aannemers te onderzoeken op welke wijze het project voortgezet kan worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie