Afbeelding
Gemeente Amersfoort

'Horror-rotonde' De Nieuwe Poort wordt kruising met verkeerslichten

24 juni 2020 om 13:31 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT De rotonde De Nieuwe Poort, tegenover het Eemplein, moet veiliger en beter en daarom gaat het op de schop. Een van de maatregelen is om van de rotonde een kruising met verkeerslichten te maken. Dit is ook een maatregel van de gemeente om Langs Eem en Spoor - het gebied dat loopt vanaf De Wagenwerkplaats via Trapezium, het Eemplein, De Nieuwe Stad tot aan de Kop van Isselt - en het Soesterkwartier leefbaar en bereikbaar te houden.

door Jeroen van der Veer

Veel inwoners van Amersfoort noemen de rotonde de horror-rotonde omdat er regelmatig ongelukken gebeuren. Fietsers kunnen van alle kanten komen en het is er vrijwel altijd druk. De gemeente Amersfoort erkent dat de verkeersveiligheid op de rotonde, zeker voor fietsers, niet voldoende is en gaat dit aanpassen. 

Ook de doorstroming van het verkeer kan beter. Om het Soesterkwartier goed en veilig bereikbaar te houden, is aanpassing van rotonde De Nieuwe Poort nodig. Een van de maatregelen is om van de rotonde een kruising met verkeerslichten te maken. Om dit te kunnen doen, wordt voorgesteld om de Groningerstraat, als een van de takken, van de huidige rotonde af te halen. Ook zal de aansluiting van de Brabantsestraat op de Amsterdamseweg worden verplaatst waardoor deze door verkeer vanuit de tunnel bereikbaar wordt. Deze maatregelen zorgen voor minder verkeer op De Nieuwe Poort zelf waardoor de veiligheid, leefbaarheid en doorstroming worden verbeterd.

,,Om het Soesterkwartier bereikbaar te houden, wordt een nieuwe aansluiting ter hoogte van de Geldersestraat voorgesteld. Dit vraagt om goed overleg met de wijkbewoners”, legt wethouder Buijtelaar uit: ,,Het afsluiten van de Groningerstraat leidt tot vermindering van autoverkeer op de Noordewierweg. Dat sluit goed aan bij de wens van ‘Noordewierweg Verbindt’, een werkgroep uit het Soesterkwartier.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie