Afbeelding
Eigen foto Provincie Utrecht

A28 bij Vathorst volgend weekend afgesloten vanwege werkzaamheden

19 februari 2024 om 15:43 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Rijkswaterstaat voert van vrijdag 23 februari 21.00 uur tot maandag 26 februari 05.00 uur asfalteringswerkzaamheden uit aan de A28 tussen Amersfoort-Vathorst en knooppunt Hoevelaken. Tijdens de werkzaamheden is de A28 afgesloten van oprit Amersfoort-Vathorst (8a) tot knooppunt Hoevelaken in de richting van Amersfoort. 

De afsluiting wordt ook gebruikt om ander onderhoud uit te voeren zoals het opruimen van zwerfvuil en het reinigen van kolken. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd tot 30 minuten.

LEVENSVERLENGEND ONDERHOUD

Het onderhoud aan de A28 tussen Amersfoort-Vathorst en knooppunt Hoevelaken stond in eerste instantie gepland om tussen mei en oktober 2024 uit te voeren. Op zondag 28 januari bleek echter dat een deel van het wegdek (ca. 300-500 meter) door de vorst deze winter dusdanig was verslechterd dat voor de veiligheid van de weggebruikers een rijstrook moest worden afgesloten. 

In de nacht van 30 op 31 januari heeft er een spoedreparatie plaatsgevonden en is het wegdek hersteld. Hierna is besloten de werkzaamheden naar voren te halen en in februari 2024 uit te voeren. In het weekend van 23 – 26 februari wordt het asfalt rijbaanbreed over een lengte van 1700 meter vervangen. Met dit levensverlengend onderhoud verlengen we de levensduur van onze snelwegen en houden we deze kwalitatief op niveau.

Afsluitingen richting Amersfoort vrijdag 23 februari 21.00 uur tot maandag 26 februari 05.00 uur:
- A28 tussen oprit Amersfoort-Vathorst (8a) en knooppunt Hoevelaken
- Oprit Amersfoort-Vathorst (vanaf 20:00 uur afgesloten)
- Tankstation Hooglanderveen
- Verbindingswegen in knooppunt Hoevelaken van de A28 naar de A1 richting Amsterdam en Apeldoorn

OMLEIDINGEN

Verkeer naar de A1 richting Amsterdam wordt vanaf de A28 afrit Amersfoort-Noord (8a) omgeleid via het onderliggend wegennet naar de oprit Hoevelaken (14) op de A1. Verkeer naar de A1 richting Apeldoorn wordt vanaf de A28 afrit Amersfoort-Noord (8a) omgeleid via het onderliggend wegennet naar de oprit Amersfoort-Noord (13) op de A1.

Verkeer vanaf Zwolle richting Utrecht wordt geadviseerd om te rijden via de A50 om bij Apeldoorn de A1 op te gaan verder door te rijden om bij Arnhem de A12 op te gaan. Verkeer vanaf Harderwijk richting Utrecht wordt geadviseerd om te rijden via de N302 en de N305 om bij Almere Haven (36) de A27 op te gaan. Verkeer vanaf Nijkerk richting Utrecht wordt geadviseerd om te rijden via de N301 en de N305 om bij Almere Haven (36) de A27 op te gaan.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

VEEL VERKEERSHINDER

In 2024 heeft Rijkswaterstaat meerdere grote onderhoudswerkzaamheden gepland in de regio Utrecht. We vernieuwen op een aantal plaatsen het wegdek van de A12 en A2, we vervangen de stalen kabels (tuien) van de Galecopperbrug (A12) en de verlichting in de Leidsche Rijntunnel (A2). Daarnaast voeren we regulier onderhoud uit, zoals asfaltreparaties en groenonderhoud.

Dit betekent dat er vanaf maart 2024 regelmatig afsluitingen op de snelwegen rond Utrecht zijn. Dit geeft aanzienlijke hinder voor weggebruikers in de regio, zowel op het hoofd- als het onderliggend weggennet.

De laatste planning en alternatieve reisopties zijn te vinden op verkeersverwachtingen.nl. Of kijk op vanAnaarBeter.nl voor de werkzaamheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie