Raad van State bekijkt omstreden woningbouwplan Leusderweg

4 jul, 17:00 Rechtbank
pixabay
,,Er is geen enkele dialoog geweest met omwonenden over de gewijzigde functie van deze locatie”, zegt de woordvoerder van de bewoners.
,,Er is geen enkele dialoog geweest met omwonenden over de gewijzigde functie van deze locatie”, zegt de woordvoerder van de bewoners.

AMERSFOORT ,,We zijn helemaal niet tegen woningbouw, maar wel tegen de omvang en de positionering.” Een woordvoerder van omwonenden meldde dit vandaag tijdens een zitting bij de Raad van State. De buurtbewoners bestrijden het bestemmingsplan waarin de bouw van veertien sociale huurwoningen aan de Leusderweg wordt geregeld. ,,Nieuwbouw moet zich aanpassen aan de omgeving en niet andersom”, aldus een andere omwonende.

De bouwlocatie waar voorheen een school was, ligt nu braak. Een woordvoerder van Woningcorporatie Alliantie zegt dat er nog geen bouwvergunning is aangevraagd. Eerst wordt gewacht op het oordeel van de Raad van State. Een eigen plan van de buurtbewoners voor de inrichting van de bouwlocatie is door de gemeente verworpen. ,,Daar konden we niet mee uit de voeten”, aldus een gemeentewoordvoerster. Een trafohuisje op het terrein zou dan onbereikbaar worden en de gemeente wil ook zoveel mogelijk woningen bouwen. Het plan van de buurtbewoners omvat maar 10 woningen. 

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.