Strijd om blaashal van tennisvereniging ALTA in Bergkwartier: ‘12 april is het D-Day’

11 apr, 12:00 Achtergrond
Marit Bos
Hans Wessels en voorzitter Nelleke Visscher van Hart-voor-de-Berg zijn tegen de komst van de blaashal: ,,Zo’n blaashal past niet in een woonwijk"
Hans Wessels en voorzitter Nelleke Visscher van Hart-voor-de-Berg zijn tegen de komst van de blaashal: ,,Zo’n blaashal past niet in een woonwijk"

AMERSFOORT Een blaashal in Amersfoort waardoor leden in de winter kunnen tennissen: dat is het doel van tennisvereniging ALTA, gelegen in het Bergkwartier. Maar als het aan de Werkgroep Hart-voor-de-Berg (HvdB) (onderdeel van de Stichting Woonklimaat Berg) ligt, komt die er niet. Op 12 april wordt duidelijk of de vergunning verstrekt wordt. Nelleke Visscher, voorzitter van de werkgroep: ,,Wij gaan alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat die blaashal er niet komt.”

ALTA wil een binnenaccommodatie realiseren waar in de winter getennist kan worden. Momenteel is er in Amersfoort geen enkele tennisclub waar dat kan. ,,In de winter zijn er daarom veel leden die naar omliggende gebieden gaan. Ze gaan tennissen in Leusden, Baarn..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.