Commissariaat zet keuze voorkeurskandidaat lokale omroep op losse schroeven

30 jun, 12:16 Politiek
nieuwsplein33.nl
Voorpagina van de (nog rudimentaire) website van Nieuwsplein33.
Voorpagina van de (nog rudimentaire) website van Nieuwsplein33.

AMERSFOORT/LEUSDEN In een concept-reactie aan het Commissariaat voor de Media toont  de Amersfoortse gemeenteraad zich hevig ontstemd over recente ontwikkelingen in de toewijzing van de zendmachtiging voor de lokale omroep. Leusden is van plan zich bij de reactie van de Amersfoortse gemeenteraad aan te sluiten. 

Het Commissariaat liet de gemeenten Amersfoort en Leusden onlangs weten van mening te zijn dat de aanvraagprocedure niet zorgvuldig is verlopen. Belangrijkste argument; er zou sprake zijn geweest van een ongelijk speelveld, waardoor één van de partijen (Eemland1; de streekomroep waar EVA recent in opging) zich terecht benadeeld mocht voelen. 

NIEUWSPLEIN33 Het Commissariaat zegt nu dat het de voorkeursadviezen van de gemeenten (beide gemeenteraden kozen unaniem voor Nieuwsplein33, de tegenkandidaat van EVA, c.q. Eemland1) ‘niet kan betrekken bij besluitvorming’. In de brief aan Amersfoort vraagt het Commissariaat de gemeente om het ‘uitgebrachte voorkeursadvies te heroverwegen’. Met andere woorden; de gemee..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.