Afbeelding
Anne Vernooij

Uitslagenavond verkiezingen in De Prodentfabriek

10 maart 2022 om 16:47 Politiek Gemeenteraadsverkiezing 2022

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort houdt een uitslagenavond in De Prodentfabriek. Deze wordt live woensdga 16 maart uitgezonden via youtube.com/GemeenteAmersfoort. Het programma start om 21.30 uur (inloop vanaf 21.00 uur). De uitslagenavond is openbaar en gratis toegankelijk. 

Er kunnen die avond 250 mensen aanwezig zijn in De Prodentfabriek. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig, maar vol is vol. Ongeveer elk uur wordt er een tussenstand van de voorlopige uitslagen op partijniveau gepresenteerd. Dit is op basis van de eerste telling van elk stembureau. De voorlopige einduitslag op partijniveau wordt aan het eind van de avond bekend gemaakt door burgemeester Lucas Bolsius en waarnemend griffier Marlies Bongers.

ANALYSES De avond start met een gedicht over de verkiezingen van de Amersfoortse stadsdichter Twan Vet. Tijdens de uitslagenavond gaat presentator Jort Verhage in gesprek met de burgemeester en de lijsttrekkers. Wat heeft de gemeente Amersfoort allemaal gedaan, zodat zoveel mogelijk mensen gaan en kunnen stemmen? Wie zijn de lijsttrekkers, wat zijn hun wensen en verwachtingen voor de stad, dorpen en het nieuwe stadsbestuur? Tussendoor wordt er een analyse gemaakt van de uitslagen van dat moment.

Er zijn twee gebarentolken aanwezig tijdens de live uitzending. De uitzending met gebarentolken is op 16 maart ook vindbaar via youtube.com/GemeenteAmersfoort.

UITSLAG Op donderdag 17 en vrijdag 18 maart worden alle uitgebrachte stemmen in theater Flint centraal (her)geteld op partij- en kandidaatniveau. Op vrijdag 18 maart volgt dan om 14.00 uur de voorlopige uitslag op kandidaatniveau, waarbij ook de zetelverdeling en de voorkeurstemmen bekend worden gemaakt. 

Op maandag 21 maart om 10.00 uur stelt het centraal stembureau de definitieve uitslag op kandidaatniveau en de zetelverdeling vast. Dan is er gelegenheid voor kiezers om bezwaar te maken tegen de vastgestelde uitslag.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie