Afbeelding
Jeroen van der Veer

Amersfoort stemt: opkomstpercentage boven de dertig en brand tegenover stemgebouw

17 maart 2021 om 12:14 Politiek

AMERSFOORT Het Amersfoortse opkomstpercentage voor de Tweede Kamerverkiezingen is op woensdag 17 maart rond 11.30 uur vastgesteld op 31,2%. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. 

door Jeroen van der Veer

Het stemmen verloopt tot nu toe goed in de gemeente. Veel mensen op social-media spreken hun waardering uit voor de voorzorgsmaatregelen die getroffen zijn. Dit komt mede door onder andere de hulp van MBO-studenten (zie hier). 

In de Amersfoortse wijk Liendert was er echter een klein oponthoud. Zo werd daar rond de klok van 11.00 uur een brand gemeld tegenover het stemgebouw aan de Zangvogelweg. De straat stond vol met hulpdiensten, maar inwoners van Amersfoort konden desondanks gewoon gebruik maken van het stemlokaal. De brand bleek te zijn ontstaan door een pannetje op het vuur en was snel geblust. 

De volgende opkomstcijfers maakt de gemeente rond 15:00 en 19:00 uur bekend. Naar verwachting wordt rond middernacht de voorlopige Amersfoortse uitslag (op partijniveau) bekend. De definitieve (op kandidaatniveau) volgt vrijdagmiddag 19 maart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie