Tijdens de online bijeenkomst zijn verschillende vrouwelijke politici aanwezig. Ook Julia Wouters, politicoloog en auteur van De Zijkant van de Macht, is erbij.
Tijdens de online bijeenkomst zijn verschillende vrouwelijke politici aanwezig. Ook Julia Wouters, politicoloog en auteur van De Zijkant van de Macht, is erbij. Gemeente Amersfoort

Online bijeenkomst over vrouwelijke politici: ‘Politiek is mensenwerk. Dus niet alleen voor mannen’

12 maart 2021 om 14:00 Politiek

AMERSFOORT De Amersfoortse raadsleden Marjolein Perdok en Micheline Paffen en wethouder Astrid Janssen organiseren deze maand een bijeenkomst voor vrouwen met politieke ambities. Volgens de initiatiefneemsters zijn er nog steeds te weinig vrouwen in de politiek. ,,Politiek is mensenwerk. Dat is veel te belangrijk om alleen maar aan mannen over te laten”, zegt Janssen. 

De online bijeenkomst is er voor vrouwen die hart hebben voor hun stad en willen ontdekken hoe de Amersfoortse politieke vrouwen het verschil maken. En hoe zij zelf het verschil kunnen maken. 

In de Tweede Kamer is 31 procent vrouw, in de gemeenteraden gemiddeld 32 procent. In Amersfoort is dat zelfs minder, stellen de initiatiefnemers. De stad telt twaalf vrouwelijke raadsleden (van de 39). Er zijn twee vrouwelijke wethouders (van de zeven). Dat zien de Perdok, Paffen en Janssen graag anders.

ALLE LAGEN ,,We willen graag meer vrouwen in de politiek. Vrouwen die mee willen denken om hun stad nog mooier te maken. Dus is het belangrijk dat vrouwen in alle lagen van de politiek vertegenwoordigd zijn, en niet alleen als raadslid of wethouder”, zegt Perdok. Raadslid Paffen vult aan: ,,De helft van de Amersfoorters is vrouw. De politiek moet een afspiegeling zijn van onze stad. Vrouwen brengen een heel andere dynamiek. Een andere invalshoek dan mannen.”

De online bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 24 maart om 20.00 uur. Naast Amersfoortse vrouwen in de politiek zal ook Julia Wouters, politicoloog en auteur van De Zijkant van de Macht, aanwezig zijn. Aanmelden kan via maakhetverschil@amersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie