Afbeelding
Google Streetview

Parkeergarage van de Ikea wordt drive-in stembureau in Amersfoort

2 maart 2021 om 12:10 Politiek

AMERSFOORT De parkeergarage van de Ikea wordt woensdag 17 maart gebruikt als drive-in stembureau. Hier kunnen mensen vanuit de auto stemmen en is bedoeld als extra service voor mensen die vanwege gezondheidsrisico’s niet naar een gewoon stembureau kunnen en/of durven. 

door Jeroen van der Veer

De gemeente Amersfoort laat weten dat de Ikea graag meewerkt aan de drive-in en zij willen hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Stemmers rijden -met hun kiespas en ID- langs een tafel, waarna ze een stembiljet ontvangen. Vervolgens kan men in de aangewezen afgeschermde vakken parkeren om hun stem uit te brengen. ,,Dit laatste kun je ook doen in een stemhokje als je uit wilt stappen. Vervolgens rijdt de persoon met zijn of haar auto langs de stembus en wordt hij/zij je geholpen om het biljet er in te doen.”

De drive-in moet niet gezien worden als uitje, wil de gemeente Amersfoort benadrukken. ,,Er mag ook maar één persoon per auto naar binnen. Je kunt dus niet met de hele familie in één auto bij de Ikea je stem uitbrengen, omdat je de auto als het stemhokje moet zien.”

Er komen woensdag 17 maart verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie