huizen
huizen noelle sanders

Amersfoorters voorrang bij nieuwbouw

Politiek Deel je nieuws

Noëlle Sanders van Lijst Sanders heeft vragen gesteld in de gemeenteraad aan de wethouder of Amersfoorters voorrang kunnen krijgen bij het kopen van een nieuwbouwwoning. In Leusden bestaat dit al. De Leusdense wethouder Erik van Beurden heeft afspraken gemaakt met de projectontwikkelaar dat hij de eerste drie maanden voorrang geeft aan Leusdenaren die een nieuwbouwwoning kopen in de Maanwijk in Leusden. Daarna zijn de andere kopers aan de beurt. Sanders zou dit ook graag zien in Amersfoort.

Zij signaleert dat steeds meer mensen uit de Randstad (Utrecht en Amsterdam) in Amersfoort huizen kopen en de prijs overbieden waardoor het nog erg moeilijk wordt voor Amersfoorters om een huis te kopen. Sanders wil graag de doorstroom van woningen in Amersfoort bevorderen. Wel zou ze dan de gelegenheid willen geven aan kinderen die weer terugkomen van bijvoorbeeld hun studieadres naar Amersfoort ook voorrang te geven.

Wethouder Tigelaar zei dat het juridisch niet mogelijk was om deze voorrang te realiseren in Amersfoort. Sanders vindt dit merkwaardig omdat dit nu wel gebeurt in Leusden en ook in bijvoorbeeld Boxtel. Zij wil dit nog nader onderzoeken

advertentie