Afbeelding
Bart Belterman/BDU Media

Politieke partijen willen dat Amersfoort zich inzet voor vluchtelingen uit Griekenland

11 maart 2020 om 18:00 Politiek

AMERSFOORT Als het aan diverse politieke partijen ligt gaat Amersfoort zich inzetten voor het lot van alleenstaande kinderen op de Griekse eilanden. GroenLinks heeft onder leiding van raadslid El-Messaoudi een motie ingediend waarbij PvdA, CU en Sanders ook aansluiten. DENK stelde schriftelijke vragen aan het college. 

door Jeroen van der Veer

Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children hebben de noodklok geluid en een oproep gedaan aan gemeenten. Zo wordt aan hen gevraagd leiderschap en barmhartigheid te tonen. Daar staan bovengenoemde partijen volledig achter en zij vragen het college dan ook te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. 

Met een 'coalition of the willing' hopen de partijen een deel van de tenminste vijfhonderd kinderen die nu zonder ouders, zonder familie en zonder toekomst vastzitten in de onveilige vluchtelingenkampen een veilige toekomst in Amersfoort te bieden. 

In de motie vragen GroenLinks en PvdA het college in overleg met organisaties als NIDOS, scholen, Vluchtelingenwerk, Stichting Vluchteling, Defense voor Children, afspraken te maken om de opvang van enkele kinderen te regelen. DENK heeft schriftelijke vragen ingediend: ,,Wij vinden dat Amersfoort hierin een rol kan en moet spelen", aldus Tahsin Bu¨lbu¨l. ,,Dit is een kans voor Amersfoort om zich solidair op te stellen en deze kinderen welkom te heten."


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie