Afbeelding
Maarten J. Eykman

Volop ‘Gluren bij de Buren’ in Amersfoort

Podiumkunsten

AMERSFOORT Door heel de hele gemeente verwelkomden enthousiaste Amersfoorters zondag hun stadsgenoten bij Gluren bij de Buren optredens van lokaal talent. In totaal waren honderden mensen op de been om lokaal talent een podium te geven. Op de meer dan 120 locaties, waar 120 acts optraden, hebben bijna negenduizend burenbezoekjes plaatsgevonden. 

Organisator Dirkjan van Oord kijkt tevreden terug: ,,Ik kwam op een gegeven moment terecht bij een band waar iemand uit het publiek ineens mee begon te zingen. Hij kreeg een microfoon onder zijn neus en heeft het hele nummer foutloos meegezongen. Na afloop werden nummers uitgewisseld. Zo ontstaat wat! Dat vind ik zo onwijs gaaf.”  

TUINEN Dit jaar was de allereerste keer dat er zowel huiskamers als tuinen mee mochten doen. Op deze manier kon er nog meer gegluurd worden. Mede dankzij hoofdpartner Scholen in de Kunst was er veel jong talent te aanschouwen op gazons en vloerkleden door de hele stad. ,,We hoeven ons geen zorgen te maken over de kwaliteit van cultuur van de toekomst”, vertelt van Oord. ,,Wat heb ik een talent gezien! Zo zong een 15 jarig meisje de sterren van de hemel.

Gluren bij de Buren vond in 33 verschillende gemeenten tegelijk plaats. De volgende editie staat gepland op zondag 5 februari.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie