The Strong Lady tijdens Spoffin 2019, op de Hof in Amersfoort.
The Strong Lady tijdens Spoffin 2019, op de Hof in Amersfoort. Vraag Anthea

Theater Terras en Spoffin nu ook afgelast, mogelijk alternatief

Podiumkunsten

AMERSFOORT De voorstellingen van Amersfoorts Theater Terras en Festival Spoffin gaan deze zomer definitief niet door. Dat is het gevolg van het verbod dat de Nederlandse regering heeft uitgevaardigd voor alle evenementen tot 1 september. 

,,Het afgelasten van alle zomeractiviteiten is een gemis voor de stad en voor al haar bezoekers, maar meer nog voor al die geprogrammeerde artiesten en kunstenaars. Hun belangrijkste inkomstenbron valt bijna geheel weg en dat betekent dat voor hen een zware periode aanbreekt", schrijft de organisatie.

,,Het was de afgelopen weken de meest gestelde vraag; gaan jullie wel door?" Voor zowel Amersfoorts Theater Terras als voor Spoffin lag het programma klaar en waren artiesten geboekt. ,,We hadden graag onze bezoekers weer willen verwonderen met de mooiste buitentheatervoorstellingen, maar er zijn nu andere prioriteiten. Op dit moment kijken we of het haalbaar is om de voor dit jaar geboekte programma's van Amersfoorts Theater Terras en Spoffin te verplaatsen naar 2021. We denken ook na over mogelijkheden binnen de bestaande maatregelen om het gemis van zoveel moois enigszins te compenseren."

Amersfoorts Theater Terras vindt plaats op de zaterdag 3, 17 en 31 juli en 14 augustus en festival Spoffin van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus, maar pas weer in 2021.

advertentie