Afbeelding
Gluren bij de Buren/Jelle de Ru

Gluren bij de Buren maakt programma bekend

20 januari 2020 om 11:15 Podiumkunsten

AMERSFOORT Maar liefst 116 Amersfoorters openen zondag 9 februari hun deuren en verwelkomen zowel buren als artiesten. In elke huiskamer geeft een lokale podiumkunstenaar drie keer een optreden van een half uur. Met in totaal 351 optredens laat Amersfoort op die dag zien 'wat ze in huis hebben'.

Op zondag 9 februari kan er door heel Amersfoort gegluurd worden. Er is een uitgebreid programma samengesteld waarbij 117 lokale acts een plek op het vloerkleed hebben gekregen. Nieuwsgierige bezoekers kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur op ontdekkingstocht door een wijk naar keuze. Met een kop koffie of warme thee heten de huiskamereigenaren bezoekers graag welkom bij hun intieme podium. Ervaar uiteenlopende optredens van muzikanten, theatermakers of andere podiumkunstenaars die gratis te bezoeken zijn. ,,Er staat een veelzijdig programma op het menu. Neem vooral een kijkje in je eigen wijk en ontdek het talent uit jouw buurt", nodigt programmamaker Lenka de Hoogh uit.

Inmiddels is het volledige programma via de website te bekijken. Met een handige kaart creëeren bezoekers een eigen looproute, slaan ze hun favoriete acts op en de website wijst de weg richting het dichtstbijzijnde optreden. De entree is die dag overal gratis, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie