Afbeelding
Foto: PxHere

Wat is het belang van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor de bouw?

15 november 2023 om 12:00 Partnercontent

Sta je op het punt om de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te regelen voor jouw bedrijf? Iedere onderneming heeft een aantal verzekeringen nodig. Hoewel lang niet iedere verzekering verplicht is, kan het wel aan te raden zijn om de juiste verzekeringen af te sluiten en deze helemaal aan te passen aan de behoeften van het bedrijf. Zeker in de bouw. Het kan jou namelijk beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Op de bouwplaats is geen dag hetzelfde en er gebeurt altijd wel iets waar je geen controle over hebt. De beschadigingen aan eigendommen van derden kan flinke kosten opleveren en jouw bedrijf in gevaar brengen. Het is een van de redenen waarom een verzekering niet mag ontbreken. Deze zorgt namelijk voor het dekken van de kosten.

Alles achter de schermen geregeld

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is vooral van belang voor het dekken van medische kosten en letselschade. In de bouw is het risico op ongelukken en verwondingen hoog en jouw bedrijf is hier vaak aansprakelijk voor. De verzekeraar kan een vergoeding uitkeren voor het medische letsel en de eventuele schadeclaims die hieruit voortvloeien. De hoogte van het bedrag wordt achter de schermen voor jou bepaald, zodat jij je kan richten op het uitvoeren van de werkzaamheden. Het geeft klanten ook meer vertrouwen in jouw bedrijf als ze weten dat alles goed geregeld is. Je neemt jouw verantwoordelijkheid voor onverwachte gebeurtenissen en de klant staat er niet alleen voor in het geval er iets gebeurd is. Dit geeft jou niet alleen meer zekerheid voor het uit te voeren project, maar ook de zekerheid dat er extra klanten komen in de toekomst.

Verzekerd voor de projecten die je uitvoert

In de bouw kan je naast de bedrijfsaansprakelijkheid ook een CAR verzekering Univé afsluiten. Het is een verzekering die een brede dekking biedt. Niet alleen de schade aan de projecten zelf, maar ook de schade aan derden is namelijk meegenomen in de verzekering. Je kan hierbij denken aan schade na brand, vandalisme, een storm of diefstal. Jouw bouwproject kan anders lopen dan gepland, maar je krijgt niet te maken met de financiële gevolgen. Dit kan jou weer meer gemoedsrust geven. Of je het project nu tijdelijk moet stil leggen of helemaal opnieuw moet beginnen, de financiën lopen niet de spuigaten uit. Je bent gedekt tegen al deze kosten en kan met een gerust hart het project weer starten. De rust en zekerheid stralen ook meer betrouwbaarheid uit naar de klant.

Een goede verzekering een vereiste

Het is goed opletten welke verzekering je afsluit. Soms is een CAR verzekering verplicht vanuit de klant of opdrachtgever, maar soms is het ook niet nodig. Zorg dat je dus weet welke contractuele voorwaarden er zijn. Je kan dan de verzekering op jouw bedrijf aanpassen en voorkomen dat je niet tegen alles gedekt bent wat er binnen jouw sector kan gebeuren. Pas als alles helemaal bij je past, heb je de gelegenheid om de schadeclaims in te dienen en niet voor hoge kosten te staan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie