Afbeelding
Foto door Pavel Danilyuk via Pexels

Vakantie aan het plannen? Dit moet je weten over reizen met lenzen

2 mei 2023 om 12:56 Partnercontent

De zomer moet nog beginnen, maar er worden aan de lopende band reizen geboekt door Nederlanders. Doordat veel coronamaatregelen niet meer bestaan, zijn verre reizen weer mogelijk en kun je als de wiedeweerga van Amersfoort naar de andere kant van de wereld reizen.

Zeker als je een verre reis gaat maken, is voorbereiding van groot belang. Zaken als het bestellen van je lenzen wil je dan niet last-minute regelen. Waar moet je daarom aan denken bij het reizen met lenzen, zodat je geen seconde zal missen van je onvergetelijke avontuur?

Tip 1: lenzen met uv-bescherming zijn de way to go

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor zonbescherming om huidkanker te voorkomen of het risico ervan te verlagen. Zonnebrand mag dan ook absoluut niet ontbreken in je koffer, ook als je van plan bent om naar een minder zonnige vakantiebestemming af te reizen. Hetzelfde geldt voor de bescherming van je ogen. Zonnestraling kan je ogen beschadigen, waardoor meer en meer lenzen een uv-filter hebben. De filter beschermt je ogen tegen de straling en draagt bij aan de gezondheid van je ogen. Draag daarnaast een zonnebril voor extra bescherming tegen de zon of kies ervoor om een zonnebril op sterkte te dragen ter vervanging van je reguliere lenzen.

Tip 2: sporten en zwemmen met lenzen

Wie regelmatig sport en bij- of verziend is, zal waarschijnlijk sporten met lenzen. Lenzen vergroten namelijk je gezichtsveld en bieden bewegingsvrijheid. Ben je echter van plan om te gaan zwemmen met lenzen, dan moet je even opletten. Hoewel je namelijk prima kunt zwemmen met je lenzen, is het handig om daglenzen te dragen. Mochten je lenzen vies geworden zijn van het water, dan kun je ze aan het einde van de dag weggooien en de volgende dag vervangen voor een nieuw paar. Draag je toch liever maand- of weeklenzen? Pak dan een zwembril in, zodat je ogen afgesloten worden van het water en beschermd worden tegen vuiltjes en beschadigingen.

Tip 3: koop reisverpakkingen en bestel op tijd

Ben jij op alles voorbereid of komt het bij jou juist allemaal aan op het laatste moment? Als je nog inkopen moet doen om je lenzen zorgeloos te kunnen dragen op vakantie, dan kun je beter op tijd bestellen. Zo voorkom je dat je lenzen te laat geleverd worden of niet voorradig zijn als jij op het punt van vertrek staat. Wie online lenzen bestellen gaat, kan bovendien direct kijken naar een reisverpakking van lenzenvloeistof en een lenzendoosje. Zo hoef je niet te sjouwen met grote flessen lenzenvloeistof en kun je je lenzen altijd makkelijk bewaren. Handig toch?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie